ΤΟΠΙΚΑ

Οχι στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

οχι-στις-κεραίες-κινητής-τηλεφωνίας-491029

Οχι μία, αλλά δύο καμουφλαρισμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας τοποθετήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας και ειδικότερα μια ανάσα μακριά από το 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου στην οδό Ορμινίου.

Οι κάτοικοι στην αρχή δεν κατάλαβαν το λόγο για τον οποίο υπήρχε κινητικότητα στα δύο οικήματα του ίδιου ιδιοκτήτη.
Μόλις προχθές σιγουρεύτηκαν πως στις ταράτσες των δύο οικημάτων είχαν τοποθετηθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που το κατήγγειλαν στο τοπικό συμβούλιο.
Οι κινήσεις των κατοίκων της Ν. Δημητριάδας ήταν ακαριαίες. Αμέσως κινητοποιήθηκε όλη η γειτονιά και χθες στις 7 περίπου το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στο παρκάκι απέναντι από το 21ο Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να μιλήσουν για το θέμα και να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.
Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέας Δημητριάδας κ. Γιώργος Μπατζιάκας, μιλώντας για την ύπαρξη των δύο κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην γειτονιά, τόνισε πως «αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Τις κεραίες τις χωρίζουν 100 μέτρα, ενώ δίπλα υπάρχει Δημοτικό Σχολείο, παιδιά που παίζουν στο πάρκο, κέντρο νεότητας αλλά και εκατοντάδες κάτοικοι. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να αποκαθηλωθούν. Συλλέγουμε υπογραφές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε από τους κατοίκους της περιοχής, θα απευθυνθούμε δε στη Νομαρχία, στον αρμόδιο Αντινομάρχη για το Περιβάλλον, αλλά και στο Δήμο Βόλου, στον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, για να δούμε κατά πόσο είναι νόμιμες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας μέσα σε κατοικημένη περιοχή».
Οι οργισμένοι κάτοικοι τόνιζαν πως ανησυχούν ιδιαιτέρως για την υγεία τους και κυρίως για την υγεία των παιδιών τους, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν μία κυρία με βηματοδότη στην καρδιά, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει ενοχλήσεις και δεν ήξερε από πού αυτές προκαλούνται.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρέθηκαν και πολλά παιδιά, τα οποία είχαν γράψει πανό και ζητούσαν με το δικό τους τρόπο να αποκαθηλωθούν οι κεραίες.
Οι κινητοποιήσεις και οι πιέσεις των κατοίκων θα συνεχιστούν, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, μέχρι να… διώξουν τις παράνομες κεραίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου