ΤΟΠΙΚΑ

Θόρυβος για την προκλητική καθυστέρηση εκκαθάρισης

θόρυβος-για-την-προκλητική-καθυστέρη-851206

Ο θόρυβος που προκλήθηκε από το πρωτοσέλιδο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τη σκανδαλώδη καθυστέρηση στην εκκαθάριση της πρώην ΑΔΕΛΚΑΝ, που μετρά 13 ολόκληρα χρόνια, ανοίγει τα στόματα εργαζομένων και παραγωγών που παραμένουν «όμηροι» μίας διαδικασίας που άρχισε κάποτε, αλλά κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει.

Πολλοί από τους εργαζόμενους δηλώνουν αποφασισμένοι το επόμενο διάστημα να προσφύγουν πλέον στα ένδικα μέσα για να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Προσανατολίζονται μάλιστα να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στον Εισαγγελέα για να ζητήσουν να παρέμβει, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες.
 
«Είναι η πιο χρονοβόρα εκκαθάριση που έχει γίνει» υπογραμμίζουν και περιμένουν με  αγωνία την απάντηση που θα κληθούν να δώσουν στη Βουλή τα συναρμόδια υπουργεία μετά την παρέμβαση του ΚΚΕ και την κατάθεση ερώτησης από τους βουλευτές Μαγνησίας Απόστολο Νάνο και Λάρισας Αντώνη Σκυλλάκο για το θέμα.
Στο μεταξύ μοιρασμένες σε ΑΔΕΛΚΑΝ και ΕΛΙΤΑ (θυγατρική), στην οποία πέρασε κάποια στιγμή η πρώην τοματοβιομηχανία του Αλμυρού μετά τον πρώτο πλειστηριασμό, οι απαιτήσεις των εκατοντάδων εργαζομένων και παραγωγών.
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν στραφεί διεκδικώντας τα χρήματά τους από την ΑΔΕΛΚΑΝ, ενώ οι παραγωγοί , 500 περίπου τον αριθμό, διεκδικούν τα χρήματα από την παραγωγή τους από την ΕΛΙΤΑ, στην οποία πέρασε κάποια στιγμή η ΑΔΕΛΚΑΝ.
Το ποσό που έχει αναγνωριστεί για τους παραγωγούς είναι περίπου 350.000 ευρώ. Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος Γιώργος Λωρίτης, ο οποίος σε επικοινωνία με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, όταν ρωτήθηκε, επεσήμανε ότι πρόκειται για μία υπόθεση που έχει δρόμο μπροστά, καθώς εδώ και επτά χρόνια δεν έχει ακόμη οριστεί δικάσιμος για να εξεταστούν οι αντενστάσεις που είχαν κατατεθεί μεταξύ παραγωγών και εργαζομένων για τον πίνακα των πιστωτών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Αγροτική Τράπεζα που ορίστηκε εκκαθαριστής δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και ενώ εκτός από το οικονομικό πρόβλημα υπάρχει και κοινωνική διάσταση εξαιτίας των προκλητικών καθυστερήσεων .
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου