ΤΟΠΙΚΑ

Ουρές ντροπής για θεώρηση βιβλιαρίων!

ουρές-ντροπής-για-θεώρηση-βιβλιαρίων-851206

Δεκάδες εργατοώρες χαμένες για μισθωτούς που φεύγουν από τα πόστα τους και ξεροσταλιάζουν στις ουρές, περιμένοντας να θεωρήσουν βιβλιάρια … επί δύο και τρεις ώρες.
Πολλοί μάλιστα υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν δύο και τρεις ημέρες διαδοχικά, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους.

Οι επτά υπάλληλοι που απασχολούνται στο γραφείο του Οργανισμού Πρόνοιας Δημοσίου στο Βόλο αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των ενεργών δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των συνταξιούχων.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι εικόνες με τις ατέλειωτες ουρές έξω από τα γραφεία στην οδό Κουντουριώτου, απέναντι ακριβώς από το ΙΚΑ Βόλου, είναι καθημερινό σκηνικό.
Δεν λείπουν μάλιστα οι έντονες διαμαρτυρίες με αποδέκτες τους υπαλλήλους, που πίσω από τα γκισέ προσπαθούν να ανταποκριθούν, πράγμα όμως αδύνατο.
Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι προσέρχονται από νωρίς το πρωί, γύρω στις 7.30, νομίζοντας ότι θα εξυπηρετηθούν γρηγορότερα. Μόνο που την ίδια σκέψη κάνουν πολλοί μαζί… και έτσι δημιουργείται το αδιαχώρητο.
Οι αντιδράσεις έχουν φτάσει μέχρι και την κεντρική διοίκηση του ΟΠΑΔ, ωστόσο «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας έχει αποστείλει αρκετά υπομνήματα, θέλοντας να μεταφέρει την αγανάκτηση των ασφαλισμένων για την ταλαιπωρία που υποβάλλονται, έχει ζητήσει ενίσχυση του τοπικού γραφείου με νέο προσωπικό, όμως οι επισημάνσεις και τα αιτήματα δεν έχουν ικανοποιηθεί.

«Πρέπει επειγόντως να βρεθεί λύση, γιατί σύντομα θα υπάρξουν αντιδράσεις. Οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους στο ταμείο. Δεν είναι δυνατόν να υποβάλλονται σε τέτοια ταλαιπωρία μόνο και μόνο για να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους ή για να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να πληρωθούν τις δαπάνες από εξετάσεις και φάρμακα. Αυτό το χάος πρέπει να αντιμετωπιστεί. Διαφορετικά ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου