ΤΟΠΙΚΑ

Φιέστα τίτλου… στο ΟΑΚΑ

φιέστα-τίτλου-στο-οακα-851206

Την ισοπαλία που θα τον χρίσει μαθηματικά πρωταθλητή, αναζητά ο Παναθηναϊκός στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή, που θα διεξαχθεί σήμερα στις 7 μ.μ. στο πλαίσιο της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια θα επιδιώξουν να «καθαρίσουν» από νωρίς τον αγώνα, απέναντι στον Ηρακλή που είναι βαθμολογικά αδιάφορος και θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ (αναμένεται περίπου 50.000 κόσμου) με μοναδικό κίνητρο το γόητρο… ώστε να μετατρέψουν σε τυπική διαδικασία την τελευταία αγωνιστική…
Ο Παναθηναϊκός σήμερα, ύστερα από έξι χρόνια, έχει ραντεβού τίτλου και σκοπεύει να είναι απόλυτα συνεπής για κάτι που περίμενε 2.150 μέρες… Τόσες μεσολάβησαν από εκείνο το απόγευμα (22 Μαΐου 2004) στον Πύργο, όταν το γκολ του Ολισαντέμπε (1-0 τον Πανηλειακό) χάρισε στο «τριφύλλι» τον πρώτο του τίτλο στον 21ο αιώνα!
Στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟ σήμερα θα βρίσκονται και οι δύο παίχτες (Σεϊταρίδης, Βύντρα) που στέφθηκαν πρωταθλητές το 2004, ακόμα ένας της ίδιας σεζόν, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα (με την Αρσεναλ), ένας… πρόσφατος (πέρυσι), ο Λέτο, και επτά παίχτες (Τζόρβας, Καντέ, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σισέ) που δεν έχουν νιώσει ανάλογο συναίσθημα στην καριέρα τους.
Παράλληλα, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στην Κομοτηνή από τον υποβιβασμένο Πανθρακικό και θέλει την νίκη για να ελπίζει στο «θαύμα» που δεν είναι άλλο από την βαθμολογική απώλεια των «πρασίνων», αλλά και για να διατηρήσει το πλεονέκτημα που έχει ενόψει των πλέι οφς. Επίσης, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Καβάλα και είναι το φαβορί για την νίκη, ενώ η ΑΕΚ έχει δύσκολη αποστολή, καθώς φιλοξενείται από τον Λεβαδειακό, που χρειάζεται οπωσδήποτε την νίκη για να ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία.
Επίσης, η Ξάνθη θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο και με νίκη θα μείνει «ζωντανή» στην υπόθεση παραμονή, ενώ ο Εργοτέλης φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και εφόσον επικρατήσει, αφενός εξασφαλίζει ότι και στην νέα περίοδο θα συμμετέχει στην Σούπερ Λίγκα και αφετέρου σχεδόν «καταδικάζει» τους Ηπειρώτες.
Τέλος, η Λάρισα θέλει έναν βαθμό στην Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο για να εξασφαλιστεί και μαθηματικά η παραμονή της, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Αστέρα Τρίπολης που θα φιλοξενήσει τον βαθμολογικά αδιάφορο, Άρη.
Το σημερινό (19:00) πρόγραμμα της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής έχει ως εξής:
Αστέρας Τρίπολης-Άρης NOVA 4
Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα NOVA 6
Λεβαδειακός-ΑΕΚ ΣΚΑΪ
Παναθηναϊκός-Ηρακλής NOVA 1
Πανιώνιος-Λάρισα NOVA 7
ΠΑΟΚ-Καβάλα NOVA 3
Πανθρακικός-Ολυμπιακός NOVA 2
Ξάνθη-Ατρόμητος ΝΕΤ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου