ΤΟΠΙΚΑ

«Τον ενέπλεξαν για έξι ευρώ!»

τον-ενέπλεξαν-για-έξι-ευρώ-851206

Ελεύθερος χωρίς να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη, αφού πρώτα διετάχθη η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αφέθηκε ο πολιτικός υπάλληλος που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μαγνησίας Νέστωρας Κόκκαλης, που συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Ωστόσο χθες με απόφαση του Διευθυντού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου τέθηκε σε ανατολή άσκησης των καθηκόντων του κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.
Ο 32χρονος πολιτικός υπάλληλος χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου με τις κατηγορίες της απιστίας, απάτης κατ΄ εξακολούθηση και παράβασης καθήκοντος. Από την έρευνα των αστυνομικών και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας προέκυψε ότι «ο ίδιος, ο οποίος ήταν αρμόδιος για την παραλαβή και τον έλεγχο των δικαιολογητικών για την έκδοση και ανανέωση αδειών αγοράς και κατοχής κυνηγετικών όπλων, αν και ελάμβανε από τους ιδιώτες χρήματα για τα προβλεπόμενα ένσημα, επικολλούσε σε κάθε άδεια μέρος μόνο των ενσήμων, παρακρατώντας τα υπόλοιπα χρήματα με την πρόφαση αγοράς παραβόλων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.), ιδιοποιούμενος αυτά παράνομα».

Αθώος
Ωστόσο χθες κατά την παρουσία του ενώπιων του Εισαγγελέα Υπηρεσίας ο πολιτικός υπάλληλος δήλωσε ότι είναι αθώος. Ανέφερε ότι πράγματι στο συρτάρι του γραφείου του βρέθηκε το ποσό των 120 ευρώ, τα οποία είχε κρατήσει, καθώς δεν του είχαν αποσταλεί από την υπηρεσία τα απαραίτητα ένσημα από τις ανανεώσεις αδειών κυνηγιού, προκειμένου να τα αποδώσει. Όπως υποστήριξε αυτό είχε συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, καθώς υπήρχε καθυστέρηση στην αποστολή των ενσήμων.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Α.Δ.Μ., το όφελος που αποκόμιζε σε κάθε περίπτωση που δεν απέδιδε στο Δημόσιο το παράβολο ένσημο του Μ.Τ.Σ., κυμαινόταν από (4) έως και (14) ευρώ.
Από την πλευρά του ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας δεν άσκησε σε βάρος του 32χρονου καμία δίωξη, ωστόσο ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει υπάρχει υπεξαίρεση χρημάτων και αν όντως αυτό έχει συμβεί, ποιο είναι το ύψος αυτής.
Ο Νέστωρας Κόκκαλης είχε τιμηθεί για ανδρεία το 1999, όταν ήταν φαντάρος, επειδή είχε αντιδράσει με γενναιότητα στα Γιαννιτσά κατά τη διάρκεια πειρατείας σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κιλκίς. Τότε είχε ακινητοποιήσει τον πειρατή, αρπάζοντάς του το χέρι με το οποίο κρατούσε χειροβομβίδα και απειλούσε τους επιβάτες.

Για την πράξη του εκείνη σε ένδειξη τιμής προσελήφθη στο Δημόσιο ως πολιτικός υπάλληλος στο τότε υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Επιστολή των συνηγόρων υπεράσπισης
Από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Νέστωρα Κόκκαλη, δικηγόρους κ.κ. Λεωνίδα Τζανή και Χρήστο Φώτου, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:
«Ως συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Νέστωρα Κόκκαλη, διαμαρτυρόμαστε για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας σας, με τίτλο «Χειροπέδες σε ήρωα για απάτη στην ΕΛ.ΑΣ.», όπου χωρίς καμία απόδειξη, πριν καν απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος του για συγκεκριμένη πράξη, πιθανώς λόγω κακής πληροφόρησής σας, προβήκατε σε δημοσίευση αναληθών στοιχείων, προλαμβάνοντας τη δικαιοσύνη, «εκδίδοντας» μάλιστα και απόφαση, ότι δήθεν ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται ότι τέλεσε το αδίκημα της απάτης!!!
Με το δημοσίευμα αυτό και ανεξάρτητα από την έλλειψη κακοβουλίας εκ μέρους σας, παραβιάστηκαν βάναυσα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, προσβλήθηκε η τιμή και η υπόληψη ενός προσώπου με ξεχωριστή και βαρύνουσα προσφορά προς την κοινωνία και δημιουργήθηκε αναστάτωση στην οικογένειά του και στον ευρύτερο κοινωνικό του περίγυρο για ένα εξ αντικειμένου αμελητέο υπηρεσιακό θέμα (έλλειψης ορισμένων χαρτοσήμων αξίας 6,00 €) και εμφανίστηκε αυτός, που η πολιτεία τον παρασημοφόρησε για ανδραγαθία, ως κοινός εγκληματίας, καταρρακώθηκε δε με τον τρόπο αυτό κάθε έννοια δικαίου και δεοντολογίας.
Εκφράζουμε τη λύπη μας για το παραπάνω γεγονός.
Παρακαλούμε για την εκ μέρους σας επανόρθωση με τη δημοσίευση της παρούσας στην ίδια θέση, όπως και το προσβλητικό γι’ αυτόν δημοσίευμά σας.»
Οι συνήγοροι υπεράσπισης
Λεωνίδας Γ. Τζανής
Χρήστος Φώτου
Σημείωση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ: Το δημοσίευμα βασίστηκε σε πληροφορίες από επίσημες πηγές του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Ασφαλώς και δεν υπήρξε κανενός είδους κακοβουλία εκ μέρους μας. Κατά τα λοιπά ευχόμαστε ολόψυχα και ειλικρινά τα πράγματα να είναι όπως ακριβώς τα παρουσιάζουν σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νέστωρα. Ειλικρινά το ευχόμαστε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου