ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση και αγωγή του ΚΤΕΛ Μαγνησίας για τα Τέμπη

μήνυση-και-αγωγή-του-κτελ-μαγνησίας-γι-851206

Την αντίθεσή της στο κλείσιμο των Τεμπών από τη Δευτέρα εκφράζει η Διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, η οποία θα καταθέσει την Τετάρτη αγωγή σε βάρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε και της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε για διαφυγόντα κέρδη, εξαιτίας της τετράμηνης ταλαιπωρίας που υφίσταται η επιχείρηση. Το ποσό που θα διεκδικήσει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ αγγίζει τις 700.000 ευρώ!
Απεγνωσμένοι είναι οδηγοί και Διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας σχετικά με το νέο κλείσιμο της Εθνική Οδού στην περιοχή των Τεμπών, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου.
«Κακώς έκλεισαν από την αρχή τα Τέμπη. Θα μπορούσε να είχε καθαριστεί ο δρόμος και να γινόταν ομαλά η διέλευση των οχημάτων παράλληλα με τις εργασίες. Πρώτη φορά βλέπω να κλείνει ένας δρόμος που συνδέει όλη την Ελλάδα με τόση ευκολία», σχολίασε ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης.
Το κλείσιμο των Τεμπών έχει προκαλέσει ζημία στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας της τάξης των 165.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή περίπου 700.000 για τους τέσσερις μήνες που είναι συνολικά κλειστός ο δρόμος.
Αυτά τα χρήματα θα διεκδικηθούν από τη Διοίκηση, καθώς την Τετάρτη θα καταθέσει αγωγή κατά της Εγνατίας Οδού Α.Ε και της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.
«Η ζημία που έχουμε υποστεί φτάνει το 60%. Στις γιορτές που ήταν ανοιχτός ο δρόμος είχαμε εννέα δρομολόγια, ενώ από Δευτέρα που κλείνει έχουμε τέσσερα από και προς τη Θεσσαλονίκη. Τα πέντε αυτά δρομολόγια που θα κοπούν θα στερήσουν τη δουλειά και το μεροκάματο σε πέντε οδηγούς».
Στο σημείο αυτό ο ίδιος χαρακτήρισε ημίμετρο το γεγονός ότι άνοιξαν τα Τέμπη κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και σχολίασε την κατάσταση του δρόμου τις ημέρες που ήταν ανοιχτός, λέγοντας πως «μπορεί να μην είμαι ειδικός, αλλά ο δρόμος ήταν τόσο ασφαλής, όσο και τα προηγούμενα 150 χρόνια. Στο Πήλιο νομίζουν ότι ο δρόμος είναι πιο ασφαλής;».

Ανακοίνωση της Αυτοκινητόδρομος Α.Ε
H Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2010 και ώρα 12:00 θα διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών.
Οι οδηγοί παρακαλούνται να λάβουν υπόψη στον προγραμματισμό των μετακινήσεών τους ότι οι εκτροπές της κυκλοφορίας προς τις παρακαμπτήριες διαδρομές θα εφαρμοστούν σταδιακά από τις 10:00 το πρωί και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις της Τροχαίας.
Ο αποκλεισμός της Κοιλάδας είναι απαραίτητος ώστε να εκτελεστούν με ασφάλεια πρόσθετες εργασίες, που προβλέπεται να διαρκέσουν περίπου τέσσερις εβδομάδες. Μετά το πέρας των εργασιών αυτών η Εθνική Οδός θα δοθεί οριστικά στην κυκλοφορία.
Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. και η Κατασκευαστική Κοινοπραξία «Μαλιακός – Κλειδί» διαβεβαιώνουν ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν η ταλαιπωρία των οδηγών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου