ΤΟΠΙΚΑ

Ακατάλληλη η παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου

ακατάλληλη-η-παλιά-πτέρυγα-του-νοσοκο-851206

Σε δωμάτια και ιατρεία που δεν πληρούν τις κτηριακές προδιαγραφές παροχής υγειονομικών υπηρεσιών συνεχίζουν να στεγάζονται κλινικές στην παλιά πτέρυγα του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, ενώ την ίδια εικόνα παρουσιάζουν και οι κτηριακές υποδομές του προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΩ».
Στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου προβάλλει επιτακτική η ανάγκη να δρομολογηθεί επιτέλους η ανακαίνιση της παλαιάς πτέρυγας, προκειμένου να μεταστεγαστούν σύμφωνα με το προγραμματικό σχέδιο τόσο οι κλινικές που παρέμειναν σε αυτή, όσο και οι κτηριακές υποδομές του προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΩ».
Σχετική επιστολή με αντικείμενο την ολοκλήρωση των μελετών των έργων που πρέπει να υλοποιηθούν στο Νοσοκομείου Βόλου απέστειλε ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας στον Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΟΜ Κωνσταντίνο Καπελώνη, με την οποία επισημαίνει τις σημαντικές εκκρεμότητες που αφορούν στις υγειονομικές υπηρεσίες του νομού.
Απαραίτητες λοιπόν κρίνονται μια σειρά τεχνικών επεμβάσεων και συγκεκριμένα η κατασκευή και διαμόρφωση χώρου στέγασης της Β’ Παθολογικής κλινικής και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας.
Πρόκειται για ένα έργο απόλυτης προτεραιότητας που πρέπει να ενταχθεί και να υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Σήμερα οι κλινικές αυτές στεγάζονται σε χώρους της παλαιάς πτέρυγας και δεν πληρούν τις σύγχρονες κτηριακές προδιαγραφές παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Παρά το γεγονός ότι εδώ και καιρό η ΔΕΠΑΝΟΜ έχει χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 70.000 ευρώ και έχει αναλάβει την υποχρέωση να προωθήσει την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, δεν υπάρχει καμία σαφής ενημέρωση ούτε για την εξέλιξη αυτών των μελετών αλλά ούτε και για την προοπτική υλοποίησης του έργου.
Παράλληλα απαραίτητη κρίνεται και η ανακαίνιση τμήματος της παλαιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου, προκειμένου να στεγαστούν οι δράσεις που προβλέπονται στο εγκεκριμένο πρόγραμμα «Ψυχαργώ». Το έργο, παρ’ ότι ήταν ενταγμένο στο 3ο Κ.Π.Σ με προϋπολογισμό 2.9 εκ. ευρώ, τελικά απεντάχθηκε, αφού δεν υλοποιήθηκε έγκαιρα από συγχρηματοδοτούμενους πόρους. Κατά συνέπεια σήμερα απαιτείται να διευκρινιστεί εάν απαιτείται η επικαιροποίηση των μελετών του, δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, ενώ αναγκαίο είναι το έργο να προταθεί κατά προτεραιότητα σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
«Η κατασκευή των δύο αυτών έργων εμπίπτει στις απόλυτες προτεραιότητες του Νομού μας, ώστε να αναβαθμιστούν ουσιαστικά οι παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες στη Μαγνησία», σημειώνει σχετικά ο κ. Παπατόλιας και προσθέτει πως «πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες σύνταξης των απαιτούμενων μελετών, ώστε τα έργα να συμπεριληφθούν στο ΕΣΠΑ και να κατασκευαστούν το συντομότερο δυνατό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου