ΤΟΠΙΚΑ

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα και στη… Μεσ(ι) ο τίτλος

ρεάλ-μπαρτσελόνα-και-στη-μεσι-ο-τίτ-851206

Μεγάλη νύχτα σήμερα στην Ισπανία με μεγάλο παιχνίδι που κρίνει τον τίτλο. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» την Μπαρτσελόνα για, στο τελευταίο σημαντικότερο παιχνίδι για τη φετινή σεζόν, όσον αφορά τους Μαδριλένους. Εκτός από το γόητρο, υπάρχει και βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν, ενώ έχουν διαφορά 21 βαθμών από τους διώκτες τους.
Έχοντας μείνει με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι «μερένχες» σκοπεύουν στη νίκη που θα τους δώσει και αβαντάζ ενόψει του πρωταθλήματος, αλλά και απέραντη χαρά στους οπαδούς τους που έχουν απογοητευτεί φέτος! Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει φτάσει τις δώδεκα συνεχόμενες νίκες, ενώ έχει το απόλυτο στην έδρα της. Κόντρα στη «μισητή» Μπαρτσελόνα αναζητά εκδίκηση για όλα! Εκδίκηση για την αποτυχημένη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκδίκηση για την ήττα στον πρώτο γύρο (με 1-0), εκδίκηση για το περσινό εξευτελιστικό 6-2, εκδίκηση για το γεγονός ότι ο Μέσι και η παρέα του πρωτοστατούν στα εξώφυλλα των εφημερίδων και όχι ο Ρονάλντο και οι υπόλοιποι.
Από την άλλη, οι «μπλαουγκράνα» πάνε στη Μαδρίτη με σκοπό να δώσουν τη χαριστική βολή στους «αιώνιους». Παρ’ ότι στις τάξεις της ομάδας υπάρχει το όνειρο να σηκώσουν το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στη Μαδρίτη, το πρωτάθλημα παραμένει ρεαλιστικός στόχος. Περνώντας με διπλό από το «Μπερναμπέου» θα κλείσουν πολλά στόματα και θα δείξουν ότι παραμένουν το αφεντικό στην Ισπανία. Να επαναληφθεί το περσινό 6-2 είναι μάλλον απίθανο, αλλά και μια απλή επικράτηση δεν θα χαλάσει τους «Μπαρτσελονίστας». Στη «μητέρα των μαχών» ο Γκουαρντιόλα δεν θα έχει στη διάθεση του τον Αμπιντάλ, ενώ αμφίβολος είναι ο Ιμπραΐμοβιτς. Επίσης την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Κακά στο «classico».
Υπάρχουν κι άλλα ματς πέρα από τη… σύναψη των «μάγων», αν και αυτά μοιραία θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Πάντως, αξιόλογο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι σημερινές αναμετρήσεις Μάλαγα – Σεβίλλη (19:00), Τενερίφη-Βαγιαδολίδ (21:00), Βιγιαρεάλ-Σπόρτινγκ Χιχόν (21:00)
και Χερέθ-Χετάφε (21:00).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου