ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Εγκατάλειψη
Αντιλαμβανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, με τους ΟΤΑ να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αλλά ένα δάσος όπως το Κουρί, μοναδικό στο είδος του στα Βαλκάνια και όχι μόνο, δεν αξίζει τέτοια εγκατάλειψη. Μας το μετέφεραν επισκέπτες και δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε, γιατί όπως διαπιστώσαμε από τις εγκαταστάσεις που υπήρχαν καμία δεν λειτουργεί (τρενάκι, σιντριβάνια, κ.α.). Κρίμα δεν είναι…
Δ.Χ.
Εχουν στόχο
Τρέχουν και δεν φτάνουν. Στη ΝΟΔΕ έχουν βάλει στοίχημα και σήμερα σε διευρυμένη συνεδρίαση στο Βόλο προετοιμάζουν την επίσκεψη Σαμαρά στη Λάρισα για τα αγροτικά.
Στόχος της Ρηγίλλης είναι η Συνδιάσκεψη αυτή να είναι από τις πιο μαζικές. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί στο θεσσαλικό κάμπο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γι’ αυτό και τα δίνουν όλα… Οι οδηγίες είναι σαφείς και ο κομματικός μηχανισμός έχει πέσει με τα μούτρα για να είναι όλα στην εντέλεια.
Β.Κ
Πρόωρος χαμός
Ο πρόωρος χαμός του προέδρου του ΕΚ Λάρισας και πρώην βουλευτή του ΚΚΕ Τάκη Τσιόγκα έχει σκορπίσει οδύνη και θλίψη σε όσους τον γνώριζαν αλλά και γενικότερα στη Θεσσαλία. Επρόκειτο για μία προσωπικότητα δυναμική, που με συνέπεια στα πιστεύω του και τις αρχές του αγωνιζόταν για τα δίκαια των εργαζομένων και της Θεσσαλίας. Είναι το δεύτερο μεγάλο χτύπημα που δέχεται το ΚΚΕ. Πρώτα ο χαμός του Γιάννη Πατάκη, τώρα ο Τάκης Τσιόγκας. Φίλοι και πολιτικοί αντίπαλοι και στα δύο αυτά στελέχη του ΚΚΕ αναγνώριζαν πάντα την αγωνιστικότητα και την προσφορά.
Β.Κ
Μακελειό
Πώς γίνεται να γιορτάζει όλη η ανθρωπότητα την Ανάσταση του Κυρίου και την ίδια στιγμή να αποδεικνύουν μερικοί τη βιαιότητά τους με τις αυτοσχέδιες ρουκέτες… Από μία τέτοια δεν γλύτωσε και ο 53χρονος ναυτικός του Εξπρές Σκιάθος, ο οποίος τα είδε όλα, από κάποιους ανεγκέφαλους που δεν μπορούν να καταλάβουν μάλλον τα όρια. Ας ελπίσουμε να είναι το τελευταίο περιστατικό τραυματισμού και από δω και πέρα να βάλουν όλοι μυαλό.
Δ.Π
Εστία μόλυνσης
Η αποθήκη της φωτογραφίας μας βρίσκεται σε περιοχή της Αγριάς και κάτοικοι που μας την έστειλαν διαμαρτύρονται πως αποτελεί εστία μόλυνσης. Είναι εγκαταλελειμμένη εδώ και αρκετές δεκαετίες και αποτελεί «σπίτι» για δεκάδες αρουραίους, με αποτέλεσμα να έχει θορυβήσει τους περιοίκους, οι οποίοι κάνουν έκκληση στον ιδιώτη να κάνει άμεσα κάτι για να διαφοροποιηθεί η κατάσταση.
Α.Φ.

Επεσε…
…Κατακόρυφα το ποσό συμμετοχής στο Ράλι Σπριντ Όθρυος. Η οικονομική κρίση τους έπληξε και αυτούς, καθώς ενώ πέρυσι κάποιος για τη συμμετοχή του έπρεπε να δώσει 160 ευρώ, φέτος έπρεπε να δώσει μόλις 60!
Α.Φ.

Ινκόγκνιτο
Τις γιορτές του Πάσχα λένε πως πέρασε ινκόγκνιτο στο Πήλιο ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Πιλάβιος Σοφοκλής.
Α.Φ.

Ντεραπάρισμα
Την Κυριακή του Πάσχα απαθανατίστηκε το αυτοκίνητο να έχει ντεραπάρει μέσα σε αυλή σπιτιού στην Αγριά, σε σπίτι λίγο πριν την είσοδο στην πόλη, ενώ φαίνεται καθαρά και από την φωτογραφία πως έχει σπάσει και κομμάτι του τοιχίου της αυλής του σπιτιού μπροστά από το οποίο έπεσε το Ι.Χ. Να αναφερθεί ότι η Τροχαία δεν ανακοίνωσε τροχαία ατυχήματα για το τριήμερο των εορτών του Πάσχα και για το λόγο αυτό ελπίζουμε να μην τραυματίστηκε κανένας σοβαρά και να υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές, αλλά και να μην έχουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον…
Α.Φ.

Πρότυπη δομή
Στην προσπάθεια της Νομαρχίας Μαγνησίας για την ίδρυση Δικτύου Αλληλεγγύης Μεταναστών, την οποία χαρακτηρίζει ως πρότυπη πιλοτική δομή για την αποτελεσματική διαχείριση όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με τη μετανάστευση, βάσισε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ν. Ηρακλείου Κρήτης του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης.
Ο βουλευτής με αφορμή την πρωτοβουλία απευθύνθηκε σε πέντε υπουργούς, ρωτώντας εάν προτίθεται να προωθήσουν ένα Πανελλήνιο Δίκτυο Αλληλεγγύης Μεταναστών κατά το πρότυπο της Νομαρχίας Μαγνησίας. Μέχρι στιγμής μόνο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε. Και δήλωσε αναρμόδιο.
Β.Σ.
Αδειες
Εκεί στη Νομαρχία μπορούν να μας πουν αν έχουν ελέγξει όλες τις άδειες για την νομιμότητα έκδοσης ή παράτασης όλων των λατομικών εγκαταστάσεων στο Νομό;
Ασυλία
Ας λένε και ας γράφουν ό,τι θέλουν για τις υποψηφιότητες σε Δήμους και σε Περιφέρεια. Το ερώτημα είναι σαφές και ξεκάθαρο. Ποιος βουλευτής δεν θέλει να χάσει με τίποτα την ασυλία του για ευνόητους λόγους;
Τα πατάρια
Και τίτλους ιδιοκτησίας στα… πατάρια προβλέπει το νομοσχέδιο της Μπιρμπίλη για τους ημιυπαίθριους. Είδες τι κάνει η δαμόκλειος σπάθη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου; Μπροστά στο σόδεμα για τον κρατικό κορβανά, πάνε περίπατο οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες της νεαρής Υπουργού με την trendy αμφίεση.
Αυτό βέβαια καθόλου δεν ενοχλεί τους καταστηματάρχες της παραλίας του Βόλου…
Ελεγχοι
Καλώς τους και ας άργησαν. Ο λόγος για την πληροφορία που έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο του ΙΚΑ από την Αθήνα έκανε ελέγχους σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του Βόλου. Να περιμένουμε άραγε κάτι εντυπωσιακό ή θα μείνουμε με τους ψιθύρους που δηλητηριάζουν την πόλη…
Το τρίτο όνομα
Και τρίτο όνομα, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι το νέο πρόσωπο που ακούγεται από νεοδημοκράτες ότι θα μπορούσε να είναι εν δυνάμει υποψήφιος για το Δήμο Βόλου. Μέχρι τις εκλογές τι έχουμε να ακούσουμε ακόμη;
Τα καύσιμα
Το ακριβότερο πρατήριο βρέθηκε την περίοδο του Πάσχα στις Βόρειες Σποράδες. Εκεί όπου δεν πήγαν τις μέρες του Πάσχα οι άντρες της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ).
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
Αυτό είναι πόλεμος…
Ματωμένο και το φετινό Πάσχα. Τέσσερις Ελληνες έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από…το φονικό έθιμο των βαρελότων.
Τα αθηναϊκά κανάλια το έπαιζαν πρώτο θέμα όλες τις μέρες των γιορτών. Δικαίως. Τόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν ή σακατεύτηκαν.
Εκείνο που δεν είναι δικαιολογημένο και αγγίζει τα όρια του παραλόγου είναι η επιλογή των κεντρικών καναλιών σε όλα τα ρεπορτάζ για τις ημέρες του Πάσχα να προβάλουν συνεχώς τις θεαματικές εικόνες με τα βαρελότα και τα πυροτεχνήματα, έχοντας ταυτίσει τη συγκεκριμένη γιορτή με τα…θανατηφόρα έθιμα. Φυσικά στην υπηρεσία του θεάματος και της τηλεθέασης.
Είναι δυνατόν να προβάλλεις συνεχώς εικόνες για τις οποίες υποτίθεται ότι αγωνίζεσαι να εξαφανιστούν; Υποκρισία απέραντη. Αλλά τι είναι η ελληνική τηλεόραση σήμερα; Κυρίως sex και ψέμα. Ένα… τηλεοπτικό πτώμα που άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα κάνει. Διαμορφωτές και παραμορφωτές της δύσμοιρης κοινής γνώμης και της άτυχης ελληνικής κοινωνίας.
Ο Κρυπτογράφος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου