ΤΟΠΙΚΑ

«Εχθροί εξ αίματος» στην Παλιά Ηλεκτρική

εχθροί-εξ-αίματος-στην-παλιά-ηλεκτρ-851206

Στα εγχώρια θεατρικά ύδατα θα ταξιδέψει προσεχώς το πρώτο θεατρικό έργο του γνωστού κομίστα Αρκά «Εχθροί εξ αίματος» μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία που σημείωσε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Το έργο που απέσπασε πολύ θετικές κριτικές, θα φιλοξενηθεί από τις 14 έως και τις 18 Απριλίου στην Παλιά Ηλεκτρική, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Η παράσταση σημείωσε ρεκόρ εισιτηρίων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου στην Αθήνα, ενώ sold out ήταν και οι παραστάσεις της Θεσσαλονίκης, γεγονός που οδήγησε τους συντελεστές στην απόφαση της περιοδείας ανά την ελληνική περιφέρεια, σε πόλεις όπου τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν την παράσταση, διαθέτοντας τεχνικά και ανάλογες θεατρικές αίθουσες.
Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου: «Στο νοσοκομείο, ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα, ο οργανισμός βρίσκεται σε κώμα. Κι ενώ τα ευγενή όργανα δίνουν τη μάχη της ζωής, το Παχύ και το Λεπτό Έντερο, δυο άσπονδοι φίλοι, προσπαθούν να εκτιμήσουν την κατάσταση, από την οποία εξαρτάται άμεσα και η δική τους επιβίωση. Το Δεξί Νεφρό τούς παρέχει πληροφορίες, δεν ξέρουν όμως αν πρέπει να το εμπιστευθούν. Οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν, όπως και τα σατανικά σχέδια εκδίκησης, πάνω απ’ όλα όμως πλανιέται η μεγάλη απειλή ότι το τέλος μπορεί να μην είναι και μακριά: γιατί ο μεγάλος αρχηγός, ο Εγκέφαλος, είναι αλκοολικός κι έχει βαρέσει διάλυση». Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, επιμέλεια κίνησης Αγγελική Στελλάτου, σκηνικά – κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη, μουσική Λαέρτη Μαλκότση, σχεδιασμό φωτισμών από τον Σάκη Μπιρμπίλη, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Άννα Τσαπάρα και παίζουν οι ηθοποιοί: Λαέρτης Μαλκότσης, Χρήστος Μαλάκης, Θύμιος Κούκιος.
«Η παράσταση που έστησε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος με το Εχθροί εξ αίματος συναγωνίζεται σε φρεσκάδα το κείμενο. Μιλάμε για το πρώτο θεατρικό του Αρκά του Τρομερού. Απόλαυση και τα τρία παιδιά που κάνουν το… Παχύ και το Λεπτό Έντερο και το Δεξί Νεφρό μέσα στον οργανισμό ενός ανθρώπου που έπεσε θύμα αυτοκινητιστικού. Όλα σ’ αυτό το… εσωτερικό θρίλερ τα καθόρισε το σκηνικό της Μαγιούς Τρικεριώτη – εύρημα! Με κίνηση απολαυστική – λόγω και Αγγελικής Στελλάτου» γράφει ο Βασίλης Αγγελικόπουλος στην «Καθημερινή». «Τα ζωτικά όργανα βρίσκονται σε εμφύλιο, τρεις νέοι ηθοποιοί τα υποδύονται – με τον Λαέρτη Μαλκότση να ξεχωρίζει – και η θεατρική αλληγορία του γνωστού σκιτσογράφου ανεβαίνει για πρώτη φορά προκαλώντας θύελλα γέλιου» υπογραμμίζει η Ιλεάνα Δημάδη στο «Αθηνόραμα».
Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει από την Δευτέρα 12 Απριλίου και θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα και Τρίτη 11.00 έως 13.00 και 18.00 έως 21.00 από το Ταμείο του Κινηματογράφου Αχίλλειον (τηλ. 24210 34991 και 24210 32818), ενώ από Τετάρτη 14 Απριλίου έως και την Κυριακή 18 Απριλίου (ημέρες παραστάσεων), μόνο το απόγευμα, η προπώληση πραγματοποιείται από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής (τηλ. 24210 78164). Η τιμή εισιτηρίου είναι 20 ευρώ και 15 ευρώ τα φοιτητικά – μαθητικά εισιτήρια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου