ΤΟΠΙΚΑ

Ψήσιμο οβελία με ηλιοφάνεια

ψήσιμο-οβελία-με-ηλιοφάνεια-851206

Με ηλιοφάνεια θα σουβλιστεί ο οβελίας στη Μαγνησία. Ο καιρός σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα είναι αίθριος την Κυριακή του Πάσχα και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 24 βαθμούς Κελσίου. Λίγες μόνο νεφώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός και σήμερα Μ. Σάββατο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Βόλο από 13 έως 22 βαθμούς.
Με σύμμαχο τον αίθριο καιρό θα ξεκινήσει τη Δευτέρα του Πάσχα η επιστροφή των εκδρομέων. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.
Στις εθνικές οδούς
Κορυφώθηκε στο μεταξύ από χθες η έξοδος των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα για τις ημέρες του Πάσχα. Σε εξέλιξη βρίσκεται ειδικό σχέδιο αυξημένων μέτρων αστυνόμευσης από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και το Τμήμα Τροχαίας Βόλου.
Ο σχεδιασμός προβλέπει τη λήψη αυξημένων μέτρων τροχαίας, με έμφαση στα σημεία του οδικού δικτύου, τα οποία κρίνονται επικίνδυνα για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και σε εκείνα που παρατηρούνται ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες, όπως στην εμπορική αγορά της πόλης.
Τα μέτρα αποσκοπούν στην αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, στην εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας, στην παροχή διευκολύνσεων στους χρήστες του οδικού δικτύου και στην εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντιμετώπισης κάθε προβλήματος.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν αστυνόμευση του οδικού δικτύου, κατά τομείς, με περιπολικά και μοτοσικλέτες, αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, αυξημένα μέτρα στις εισόδους – εξόδους των πόλεων και κωμοπόλεων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Εκτακτα δρομολόγια
Και σήμερα, όπως και μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, έκτακτα δρομολόγια έχει προγραμματίσει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων.
Μετά το άνοιγμα των Τεμπών θα πραγματοποιηθούν σήμερα εννιά δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, ενώ για τη Δευτέρα του Πάσχα αυξημένα θα είναι τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Βόλο.
Αυξημένα θα είναι τα δρομολόγια και από Αθήνα σήμερα, ανάλογα με τη ζήτηση, ενώ την Κυριακή του Πάσχα από το Βόλο για την Αθήνα θα γίνουν τρία δρομολόγια.
«Μεγάλη Παρασκευή» στον τουρισμό
Δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά τα αποτελέσματα για την τουριστική κίνηση στη Μαγνησία, σύμφωνα με την αντινομάρχη Τουρισμού Εύη Αδαμάκη. Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε, σε πληρότητα περίπου 85% βρέθηκαν τα υψηλής κατηγορίας καταλύματα και όσα πρόσφατα έχουν ανακαινίσει τις εγκαταστάσεις τους και αναβαθμίσει τις υπηρεσίες τους.
Σύμφωνα με την κ. Αδαμάκη, υπάρχουν δύο δυσάρεστα δεδομένα για φέτος το Πάσχα σε ότι αφορά τον τουρισμό. Το πρώτο, ότι το Πάσχα απευθύνεται σε έλληνες επισκέπτες. Πολλές, όμως, οικογένειες μπροστά στην αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κατάσταση, μείωσαν το κόστος των διακοπών τους.
Το δεύτερο ότι τα Τέμπη άνοιξαν μόλις προχθές, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα να είναι μειωμένοι.
Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι θα είναι λιγότερες οι ημέρες παραμονής των επισκεπτών στη Μαγνησία σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. «Δυστυχώς η οικονομική κρίση, χτύπησε και τον ντόπιο τουρισμό», δήλωσε η κ. Αδαμάκη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου