ΤΟΠΙΚΑ

Ο Γολγοθάς είναι εδώ

ο-γολγοθάς-είναι-εδώ-851206

Σήμερα δεν θα γράψω. Θα αντιγράψω. Από το γράμμα ενός άνεργου από την Καβάλα, του κ. Πασχάλη Λέξα. Με δυο παιδιά επίσης σε… αναζήτηση εργασίας. Τυπικού δηλαδή εκπρόσωπου δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας. Που ζουν τον δικό τους Γολγοθά. Και δυστυχώς, πολλοί από αυτούς, χωρίς ελπίδα Αναστάσεως. Έναν Γολγοθά που πολλοί από μας, πρωτίστως δε εκείνοι οι οποίοι είναι βολεμένοι και θεωρούν ότι περνάνε… μαρτύριο, αν τους ζητηθεί να δώσουν κάτι, είτε τον αγνοούν είτε κάνουν ότι δεν τον έχουν αντιληφθεί:
«Είμαι 55 ετών και έκλεισα ήδη ένα χρόνο άνεργος. Όσο και αν προσπάθησα και προσπαθώ, ακόμη δεν μπόρεσα να βρω δουλειά. Γνωρίζετε ότι όλη η αγορά είναι… “γονατισμένη”. Σαν άνεργος, εκτός του ότι δεν έχω καμιά ελπίδα, αντιμετωπίζομαι περίπου σαν απατεώνας από όλους και κυρίως από τις τράπεζες που σταμάτησα να πληρώνω τις δόσεις μου. Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτε και κανένας που να μπορεί ένας άνθρωπος να ζητήσει βοήθεια και στήριξη. Δεν υπάρχει ο μηχανισμός εκείνος που να βοηθά και να προστατεύει έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε αδιέξοδο. Δεν υπάρχουν προγράμματα γι΄ αυτούς που θέλουν 5 χρόνια για να βγουν στη σύνταξη. Δεν υπάρχει τίποτε. Μια άρνηση και μια αδιαφορία απίστευτη από παντού. Μια κρίση ανθρώπινη πάνω απ΄ όλα, όπου ο ένας θέλει να φάει τις σάρκες του άλλου.

Δούλευα για να ζω. Δεν έκλεβα για να… έχω. Οι άνθρωποι οι άνεργοι είναι εντελώς εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι. Είναι, πιστεύω, το τέλος του ίσιου… δρόμου. Ο τέλειος συνδυασμός να γίνει κάποιος παράνομος και απατεώνας πραγματικός. Η επιδότησή μου τελείωσε 28.3.2010, από τον ΟΑΕΔ. Δεν μπόρεσα να… αποταμιεύσω κάποια χρήματα από τα 450 ευρώ που είχα σαν επιδότηση. Τώρα είμαι στο σημείο μηδέν. Χωρίς εισόδημα, χωρίς δουλειά, χωρίς προοπτική, χωρίς τίποτα.

Έχω δει και καταλάβει πολλά αυτόν τον χρόνο που είμαι άνεργος και ανενεργός. Έχω αναθεωρήσει τις απόψεις μου για… φίλους, γνωστούς και συνανθρώπους. Έχω ακούσει πολλές φορές τη λέξη “κουράγιο”, με το κουράγιο όμως δεν πληρώνεις ούτε τη ΔΕΗ, ούτε το νερό ούτε επιβιώνεις από τις τράπεζες.

Να σώσουμε τη χώρα από τους διάφορους απατεώνες, αλλά να σώσουμε και τους πολίτες για να υπάρχει χώρα!»
Για την αντιγραφή, με ευχές για Ανάσταση της Πατρίδας:
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου