ΤΟΠΙΚΑ

Ρεπό και υπερωρίες ζητούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ

ρεπό-και-υπερωρίες-ζητούν-οι-εργαζόμε-111269

Με διπλή επιστολή τους στη διοίκηση αφήνουν αιχμές για στρεβλώσεις

Επανυπολογισμό των ρεπό για τα έτη 2014 και 2015 αλλά και απόδραση της υπερωριακής απασχόλησης, ζητούν από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Με διπλή επιστολή που απευθύνουν στη διοίκηση της εταιρείας και η οποία κοινοποιείται στο blogspot των εργαζομένων, αφήνονται αιχμές για στρεβλώσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και σε ό,τι αφορά τα ρεπό των χειριστών της ύδρευσης, όταν με τη βάρδια εργάζονται από τις 11 το βράδυ της Κυριακής έως τις 7 το πρωί της Δευτέρας και στη συνέχεια επανέρχονται για εργασία την Τρίτη, η Δευτέρα, υπολογίζεται από την υπηρεσία ως ρεπό. «Προφανές είναι, ότι ένας τέτοιος τρόπος υπολογισμού δεν ευσταθεί, καθώς η εργασία από την 23η ώρα της Κυριακής μέχρι την 7η της Δευτέρας, είναι εργασία που χρεώνεται στην Δευτέρα και δεν είναι δυνατό την ίδια μέρα και να εργάζεται ο εργαζόμενος και να χρεώνεται και ρεπό.

Ζητάμε, τον επανυπολογισμό των ρεπό τουλάχιστον για τα έτη 2014, 2015».

Οι ίδιοι θέτουν και ζήτημα υπερωριακής απασχόλησης για τους εργάτες και υδραυλικούς της ύδρευσης.

Επικαλούνται τη Σύμβαση Συλλογικής Εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ που έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2013 αλλά και αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, που καθορίζουν τα ωράρια λειτουργίας της επιχείρησης και έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1/2015 και ζητούν την απόδοση αναδρομικά της υπερωριακής απασχόλησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου