ΤΟΠΙΚΑ

Διμέτωπος ο αγώνας των αγροτών

διμέτωπος-ο-αγώνας-των-αγροτών-111442

Στην εφορία στις 9 το πρωί το μπλόκο Μικροθηβών μαζί με αλιείς, ΟΕΒΕΜ – ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ, στο Σύνταγμα με την ΠΑΣΥ το μπλόκο Αερινού και αγρότες από το Αν. Πήλιο

Οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών δεν κατεβαίνουν σήμερα στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, εάν και μεμονωμένα όποιος επιθυμεί μπορεί να το πράξει. Το δικό τους ραντεβού είναι σήμερα στις 9 το πρωί έξω από την Εφορία του Βόλου όπου μαζί με αλιείς, αγρότες του Πηλίου, επαγγελματοβιοτέχνες, επαγγελματίες της εστίασης, εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και δημοσίους υπαλλήλους θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Στην Αθήνα ωστόσο θα δώσουν το παρών περίπου 100 αγρότες από το μπλόκο του Αερινού, τη Ζαγορά, το Πουρί και το υπόλοιπο Πήλιο που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπή των Μικροθηβών εδώ και μέρες έχει αποφασιστεί σε συνεννόηση με όλους τους αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο η συμπόρευση με το μπλόκο των Τεμπών, έχοντας βρει μία κοινή συνισταμένη στο διεκδικητικό πλαίσιο των αιτημάτων.

Οι παρακαμπτήριοι δρόμοι σήμερα θα παραμείνουν και πάλι ανοιχτοί, προκειμένου να διευκολυνθούν και οι αγρότες από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και τα μπλόκα που έχουν ανακοινώσει ότι συμμετέχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Πάνω στην Εθνική οδό στο ύψος του κόμβου των Μικροθηβών παραμένουν παρατεταγμένα περίπου 600 τρακτέρ από τις περιοχές του Αλμυρού, Βελεστίνου, Κάρλας, από την υπόλοιπη Νοτιοδυτική Μαγνησία αλλά και την περιοχή των Φαρσάλων.

Το ηθικό των αγροτών παρά τις πολλές μέρες που έχουν περάσει – έχουν συμπληρωθεί 23 ημέρες αγώνα- είναι ακμαιότατο καθώς, όπως τόνιζε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Βαγγέλης Χρισταντώνης, αυτό που προέχει είναι να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα των αγροτών έτσι ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους όσοι βγήκαν στο δρόμο με ψηλά το κεφάλι αφενός και αφετέρου έχοντας κερδίσει ότι ζητούσαν.

Από Δευτέρα εξελίξεις

Οπως εκτιμούν στις συνομιλίες τους οι αγρότες των Μικροθηβών ουσιαστικές εξελίξεις όσον αφορά τις επαφές που εκτιμάται ότι θα γίνουν με όλα τα κόμματα αλλά και με το Μέγαρο Μαξίμου, θα υπάρξουν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Κοινή πεποίθηση τόσο στο μπλόκο της Μαγνησίας όσο και στο μπλόκο των Τεμπών είναι ότι υπάρχει η βάση προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση και αποτέλεσμα από το διάλογο που θα γίνει τόσο στο θέμα του ασφαλιστικού όσο και στο φορολογικό και το κόστος εργασίας. Μέχρι τη Δευτέρα τέλος δεν αναμένεται να υπάρξει διαφοροποίηση και στο θέμα των αποκλεισμών, με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκλίνουν ότι οι παρακαμπτήριοι θα παραμείνουν ως έχουν ανοιχτοί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου