ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαταλειμμένα 2.000 οχήματα σε δρόμους του Βόλου!

εγκαταλειμμένα-2-000-οχήματα-σε-δρόμους-τ-851206

Επιχείρηση απομάκρυνσης των παλαιών αυτοκινήτων από την πόλη του Βόλου ξεκινά τις επόμενες μέρες η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου.
Το αρμόδιο τμήμα έχει καταγράψει περίπου 2.000 εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, διάσπαρτα στις συνοικίες και διάφορα σημεία της πόλης, τα οποία αφενός σε πολλές περιπτώσεις έχουν καταστεί εστία μόλυνσης και αφετέρου προκαλούν προβλήματα στην ομαλή ροή της κυκλοφορίας.
Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Τσαμπρινός, τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει εκστρατεία απομάκρυνσης των συγκεκριμένων Ι.Χ, τηρώντας όλες τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας.
Οι υπάλληλοι του αρμοδίου τμήματος σε πρώτη φάση θα προβούν στη σχετική επικόλληση του ενημερωτικού εντύπου του Δήμου, ώστε οι ιδιοκτήτες να ενημερωθούν και να υποχρεωθούν σε διάστημα δέκα ημερών να απομακρύνουν μόνοι τους τα αυτοκίνητά τους.
Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο και ταυτόχρονα θα απομακρύνει τα Ι.Χ. τα οποία προσωρινά και για ένα διάστημα θα παραμένουν στο χώρο της Υπηρεσίας μέχρι να οδηγηθούν οριστικά στο διαπιστευμένο κέντρο συλλογής και ανακύκλωσης αυτοκινήτων.
Σημειώνεται δε ότι οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων υποχρεούνται για την απομάκρυνσή τους, καθώς έχουν ήδη υπογράψει σχετικές δηλώσεις και στην Εφορία.
135 νέοι κάδοι
ανακύκλωσης
Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό χθες ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, η Υπηρεσία προμηθεύεται 135 νέους κάδους ανακύκλωσης που σταδιακά θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι νέοι κάδοι αναμένεται να διευκολύνουν ακόμη περισσότερο το έργο της ανακύκλωσης, καθώς πρόκειται για νέας τεχνολογίας με ειδικό μηχανισμό που θα διευκολύνει τους δημότες στην εναπόθεση των υλικών ανακύκλωσης.
Τέλος μόλις προχθές υπογράφηκε η σύμβαση για την αγορά τριών απορριμματοφόρων ελαφρώς μεταχειρισμένων τα οποία θα ενισχύσουν το έργο της Καθαριότητας αλλά και της ανακύκλωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου