ΤΟΠΙΚΑ

O Tαχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

o-tαχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Τα σπασμένα
Μεγάλο δρόμο φαίνεται ότι έχει μέχρι την ολοκλήρωσή του το έργο του φράγματος Μαυρομάτι. Η δυσάρεστη επιβεβαίωση για τη δυσκολία να βρεθούν τα κονδύλια που απαιτούνται ήρθε σε ημερίδα της Περιφέρειας δια στόματος του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το άκουσε και αυτό ο νομάρχης και απηύδησε. Φτάνει πια, δήλωνε χθες, λέγοντας ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας δεν μπορεί να πληρώνει τα σπασμένα της κακής διαχείρισης της κεντρικής διοίκησης. Τσοντάρισμα στο τσοντάρισμα, έφυγαν από τα ταμεία της 700.000 ευρώ.
Β.Σ.
Οι Βολιώτισσες κάνουν Ράδιο Αρβύλα!
Το κοριτσίστικο συγκρότημα Blue Jazz Fiction που αποτελείται από μαθήτριες Λυκείων του Βόλου παρουσίασαν χθες το βράδυ τα τραγούδια τους στην τηλεοπτική εκπομπή Ράδιο Αρβύλα. Η παρουσία τους στην εκπομπή χαροποίησε τους συμμαθητές και φίλους τους, οι οποίοι περιμένουν το επόμενο καλλιτεχνικό τους βήμα, αλλά και την επόμενη τηλεοπτική τους εμφάνιση!
Δ.Π
Ερμη Κάρλα!
Τελικά αυτή η Κάρλα έχει δεινοπαθήσει! Υπάρχει ο φορέας διαχείρισης που δεν έχει αρμοδιότητες, τα έργα άρδευσης δεν έχουν ξεκινήσει, η στάθμη δεν έχει ανάβει και μετά θέλουμε να λέμε πως είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή. Πώς δηλαδή είναι το ασήμαντο έργο;;;
Δ.Π

Ανακατεύει την τράπουλα…
…Ο δημοτικός σύμβουλος της ομάδας πλειοψηφίας Φερών και γραμματέας της ΤΕΔΚ Μαγνησίας Τάκης Γάτος, καθώς όπως λένε πληροφορίες σε πολλές συζητήσεις έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για δήμαρχος του νέου διευρυμένου δήμου Βελεστίνου. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι απέναντι από τον μέχρι σήμερα συνοδοιπόρο του, δήμαρχο Φερών Κωνσταντίνο Κανάρη;
Α.Φ.

Ο δικηγόρος της σιωπής!
Στο δημοτικό συμβούλιο Νέας Αγχιάλου οι φασαρίες είναι σύνηθες φαινόμενο. Αυτή τη φορά δεν μάλωσαν μόνο για τα τιμολόγια του δήμου αλλά και εκτός ημερησίας για το δικηγόρο του δήμου. Επειδή ο ίδιος δικηγόρος έχει αναλάβει την υπόθεση κατάθεσης μηνύσεων στην αντιπολίτευση για την υπόθεση ρευματοκλοπής από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, η αντιπολίτευση ζήτησε να μην μπορεί να ασχολείται και να παίρνει θέση σε άλλα ζητήματα του δήμου. Ο δικηγόρος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση μεν, αλλά τελικά του επιβλήθηκε καθολική σιωπή…
Α.Φ.

Παρατηρήσεις
Συνάντηση με το δήμαρχο Αγριάς είχε σήμερα ο μελετητής του Γενικού Πολεοδομικού όπου και συζητήθηκαν οι παρατηρήσεις σε αυτή την πρώτη φάση, ενώ συνάντηση είχε και η επιτροπή πολεοδομικών θεμάτων δήμου Ιωλκού για το ίδιο θέμα. Στην Αγριά αυτό που τους καίει είναι η επέκταση του σχεδίου πόλης από τα Αστέρια έως και τα Τσιμέντα, ενώ στο δήμο Ιωλκού οι επεκτάσεις οικισμών σε δύο σημεία και ειδικά το Καραγάτς και τα Αμπελάκια. Μάλιστα προγραμματίζεται και κοινή συνεδρίαση Πορταριάς – Ιωλκού παρουσία μελετητών για το ΓΠΣ, που φαίνεται ότι θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμη.
Α.Φ.

Παρεξήγηση;
Ο δήμαρχος Ιωλκού παραπονιέται πως όχι μόνο κόπηκε το Συν – Κοινωνία, αλλά και ότι το Αστικό ΚΤΕΛ έκοψε ακόμα και από υφιστάμενα δρομολόγια πριν την υλοποίηση του προγράμματος και ειδικά από οκτώ δρομολόγια για Άλλη Μεριά – Ανακασιά έγιναν πέντε. Ωστόσο ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Πλαστάρας χθες έλεγε πως υπάρχει παρανόηση και το δρομολόγιο Ανακασιά – Άλλη Μεριά δεν υπάρχει, καθώς είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα Συν – Κοινωνία μετά από κοινή συνεννόηση δήμων Πορταριάς και Ιωλκού. Με τη λήξη του προγράμματος η Πορταριά έθεσε όρο να μην περνάει το λεωφορείο με προορισμό την Άλλη Μεριά από την Ανακασιά, γιατί υπάρχει καθυστέρηση. Χθες ο Πάρις Μουτσινάς έλεγε ότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου με το ΚΤΕΛ, αλλά από ό,τι φαίνεται εξηγήσεις θα πρέπει να ζητήσει και από το δήμο Πορταριάς!
Α.Φ.
Θα ζητήσει συνάντηση
Συνάντηση με τους Δημάρχους Βόλου και Νέας Ιωνίας θα επιδιώξει την επόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Βόλου κ. Στάμος. Αντικείμενο της συνάντησης τι άλλο παρά ο δανεισμός του Συνδέσμου από τους δύο Δήμους για την κάλυψη του ελλείμματος, μέχρι να αποφανθεί για τον υπαίτιο η Δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγουν τόσο οι εργολάβοι, όσο και οι υπεύθυνοι της πρώην διοίκησης. Μέχρι να γίνει όμως αυτό οι ανάγκες πιέζουν και κυρίως η κάλυψη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και η αποπληρωμή των εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν για την επέκταση του Κοιμητηρίου.
Με πρόσκληση
Με όλα τα υπόλοιπα θέματα, εκτός από αυτό που αφορά στην ενημέρωση για την Αναθεώρηση και Επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, θα συνεχιστεί η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε χθες να μη γίνει η συνάντηση με τους επικεφαλής, αλλά να σταλεί νέα πρόσκληση με την οποία γνωστοποιείται ότι θα συζητηθούν όλα τα θέματα της προχθεσινής συνεδρίασης εκτός του υπ΄ αριθμόν 35 θέματος που αφορά στο ΓΠΣ.
Υπερωρίες
Πριν μερικούς μήνες ο πρώην Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γ. Στάμος είχε κρίνει ότι η υπηρεσία δεν χρειάζεται να δουλεύει υπερωριακά τα σαββατοκύριακα. Αντίθετη άποψη έχει ο νέος Αντιδήμαρχος, που στο θέμα που αφορά τον καθορισμό του ωραρίου λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών έχει συμπεριλάβει να εργάζονται τα συνεργεία της υπηρεσίας και τα σαββατοκύριακα. Αλλαγή φρουράς, αλλαγή πολιτικής;
Ποιοι θα πληρωθούν
…Συνολικά ο Δήμος Βόλου θα πληρώσει για υπερωρίες το 2010 420.000 ευρώ που αφορούν σε αποζημίωση για την πληρωμή όσων θα εργαστούν υπερωριακά στην καθαριότητα, στο πράσινο, στο δημοτολόγιο, στη φύλαξη σχολικών κτηρίων και στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
Στο στόχαστρο ο Νομάρχης
Στόχος από κύκλους του ΛΑΟΣ στο διαδίκτυο έχει γίνει ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας με αφορμή την εκδήλωση για τους μετανάστες προ δύο εβδομάδων στο Βόλο παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη.
Τα σχόλια φυσικά διακρίνονται για την επιθετικότητα και την ειρωνεία τους.
Μπορεί το μεταναστευτικό να είναι ένα θέμα για το οποίο εκφράζονται αντικρουόμενες απόψεις, αλλά δια της διαστρέβλωσης που αγγίζει τα όρια της συκοφαντίας, κανείς δεν μπορεί να φιμώσει κανέναν, και κυρίως δεν μπορεί να φιμώσει τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας τα οποία οφείλουν να ασχοληθούν μεθοδικά με το μείζον ζήτημα. Τούτων δοθέντων πολύ καλά έκανε ο Νομάρχης και οργάνωσε την εκδήλωση για το μεταναστευτικό και άριστα έκανε και η υφυπουργός εσωτερικών και τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση…
Ο Κρυπτογράφος
Ιστορική αναδρομή
Από το 1822 καταβάλλεται το δώρο Πάσχα. Χρειάστηκε να περάσουν 188 χρόνια για να έρθει η ώρα που θα οργιάζουν οι φήμες και οι διαρροές ότι θα περικοπεί ο 14ος μισθός. Σήμερα βέβαια θα διαλυθεί κάθε σενάριο, αφού αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις, άρα θα λήξει και η μετρολογία. Για λόγους ιστορικούς πάντως από το 1822 καταβάλλεται το δώρο Πάσχα.
Β.Κ
Για τον ιδιωτικό τομέα
Στον ιδιωτικό τομέα πριν από το 1940 ορισμένες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και εσωτερικοί κανονισμοί μεμονωμένων επιχειρήσεων προέβλεπαν τη χορήγηση του δώρου Πάσχα. Πρώτη φορά όμως με το νομοθετικό διάταγμα 310/1941 στην Κατοχή ορίστηκε ότι «όπου από συνήθεια ή από έθιμο ή από διάταξη ΣΣΕ καταβάλλεται, θα συνεχίσει να καταβάλλεται». Είπαμε όμως… χρειάζονται θυσίες.
Β.Κ
Αβολα
Πολλοί πάντως μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν αισθάνονται και πολύ βολικά, ακούγοντας τον επίτιμο της Νέας Δημοκρατίας Κων. Μητσοτάκη να χαιρετίζει τα νέα μέτρα που θα ληφθούν και να καλεί τη Νέα Δημοκρατία να στηρίξει το… όλο πακέτο. “Επιτέλους” αναφώνησε ο επίτιμος ανακουφισμένος και αγχωθήκαμε όλοι εμείς.
Β.Κ

Σκοπευτήριο
Την κατασκευή σύγχρονου Κέντρου Σκοποβολής αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Αγχιάλου σε έκταση 70 στρεμμάτων με προϋπολογισμό 349.000 ευρώ. Δεν ρωτάνε τι έχει συμβεί με το περιβόητο Σκοπευτήριο Ριζομύλου, ολυμπιακών προδιαγραφών, που έχει γίνει περιστερώνας και μετά να αποφασίσουν;
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου