ΤΟΠΙΚΑ

Εκθεση με χάρτες και τηλεσκόπια

εκθεση-με-χάρτες-και-τηλεσκόπια-851206

Ανοιξε με επιτυχία ο κύκλος εκδηλώσεων του Αστρονομικού δεκαπενθήμερου, που διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, υπό την αιγίδα της ΕΚΠΟΛ και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Ιωνία» του Δήμου Νέας Ιωνίας. Στα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης, που λειτουργεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος στην πόλη μας, το παρών έδωσαν τα μέλη της Εταιρείας, εκπρόσωποι του Δήμου Νέας Ιωνίας, του ΕΚΦΕ Μαγνησίας καθώς και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Μαγνησίας κ. Παύλος Μαβίδης εξήρε το έργο της Εταιρείας και τόνισε την εκπαιδευτική αξία της εν λόγω έκθεσης, σημειώνοντας πώς ήδη 380 μαθητές από εννέα σχολεία όλου του Νομού έχουν δηλώσει την προθυμία τους να την επισκεφθούν και να ξεναγηθούν σε αυτή από μέλη της Εταιρείας.
Με το πέρας των εγκαινίων, πλήθος κόσμου που παρέστη, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην έκθεση από τα ίδια τα μέλη της Εταιρείας Αστρονομίας και να δει από κοντά γκραβούρες, χάρτες, ουράνιες σφαίρες τηλεσκόπια και επιπεδόσφαιρα που χρονολογούνται από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας διαλέξεις, σεμινάρια, εργαστήρια και αστροβραδιές παρατήρησης αστερισμών με τηλεσκόπια στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο, το πρόγραμμα των οποίων αναρτάται στην ιστοσελία www.astronomos.gr. Στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου φιλοξενείται έκθεση έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού των κ. Ευστάθιου Ζαφραντζα, του ΕΚΦΕ Μαγνησίας και της βιβλιοθήκης του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, καθώς κι έργα ζωγραφικής του Π. Πλιάσσα εμπνευσμένα από το Διάστημα, η οποία θα λειτουργεί καθημερινά τις ώρες 09:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00, και τα Σαββατοκύριακο. Στόχος των διοργανωτών είναι η συγκεκριμένη έκθεση να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μαθητών, λόγω του διδακτικού της χαρακτήρα.
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό, καθώς και στους μαθητές των σχολείων της περιοχής, ενώ για τη δήλωση συμμετοχής σχολικών μονάδων και ιδιωτών σε οργανωμένες περιηγήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Χριστίνα Τσούλου στο τηλέφωνο 24210 66789.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου