ΤΟΠΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Το δικό της μήνυμα θα στείλει η ActionAid από το Πανθεσσαλικό
Το δικό της μήνυμα θα στείλει σήμερα από το Πανθεσσαλικό η ActionAid. Ο διεθνής αναπτυξιακός οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες και συνεργάζεται με τους κατοίκους των φτωχότερων χωρών του κόσμου για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανισότητας, θα «διαφημίσει» μέσω του σημερινού φιλικού την διεθνή της εκστρατεία: 1GOAL: Εκπαίδευση για Όλους.
Oι παίκτες, τα παιδιά που τους συνοδεύουν, οι διαιτητές και οι επόπτες θα μπουν στο γήπεδο φορώντας φανέλες 1GOAL. Τα παιδιά θα μεταφέρουν το σύνθημα «1GOAL Εκπαίδευση για Όλους» και θα καλούν το κοινό να υποστηρίξει έμπρακτα την εκστρατεία υπογράφοντας την έκκληση με ένα SMS.
Η παγκόσμια εκστρατεία 1GOAL: Εκπαίδευση για Όλους ξεκίνησε πρόσφατα και στην Ελλάδα με τον συντονισμό της ΑctionAid Ελλάς, υπό την αιγίδα της UNESCO και με την πολύτιμη υποστήριξη της ΕΠΟ και της Super League. Η εκστρατεία που πραγματοποιείται σε περισσότερες από 200 χώρες έχει ως στόχο τη συλλογή εκατομμυρίων υπογραφών σε ολόκληρο τον κόσμο που θα παραδοθούν το Σεπτέμβριο στον ΟΗΕ. Σε αυτή συμμετέχουν και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές σε διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες, όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο Γιώργος Καραγκούνης.
To Σεπτέμβριο του 2010 στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση της απόδοσης των χωρών σε σχέση με τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας. Οι υπογραφές που θα συγκεντρωθούν από την Ελλάδα και διεθνώς θα γίνουν μοχλός πίεσης προς τις κυβερνήσεις του κόσμου, ώστε να υλοποιήσουν το στόχο για εκπαίδευση για όλους μέχρι το 2015.
Με ένα sms λοιπόν δίνεται η δυνατότητα να φοβηθούν τα παιδιά των φτωχότερων χωρών και θα σταλεί ένα μεγάλο μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου σύμφωνα με την ActionAid για να κάνουν την εκπαίδευση για τα παιδιά προτεραιότητα και πραγματικότητα.
Η ώρα για τη μεγάλη γιορτή στο Πανθεσσαλικό έφτασε. Σήμερα το απόγευμα η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, ο Οτο Ρεχάγκελ και οι διεθνείς του, αποκαλύπτονται στο κοινό της Μαγνησίας και όχι μόνο, αφού όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να δει το φιλικό ματς με την Σενεγάλη σε απευθείας μετάδοση από το MEGA.
Αυτό θα είναι το τελευταίο τεστ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μπροστά στο κοινό του πριν το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Εκτός από το αγωνιστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το ματς όσον αφορά στα πλάνα του Οτο Ρεχάγκελ και τους νέους παίκτες που κάλεσε στην Εθνική, ενδιαφέρον υπάρχει και στην κερκίδα.
Η Μαγνησία καιρό τώρα πάσχιζε να φιλοξενήσει έναν αγώνα της Εθνικής ομάδας. Σήμερα το απόγευμα λοιπόν πρέπει να στείλει το μήνυμά της. Θα πρέπει οι κερκίδες στο Πανθεσσαλικό να σφύζουν από κόσμο και από «ζωηρούς» φιλάθλους που θα δίνουν ζωή στην κερκίδα και θα δείξουν στους διεθνείς ότι είναι στο πλευρό τους και θα κάνουν τη διαφορά σε σχέση με το άδειο Καραϊσκάκη.
Το σημερινό ματς είναι ένα στοίχημα για τη Μαγνησία και τους τοπικούς φορείς. Η Εθνική Ελλάδος άρχισε την «αποκέντρωση» και αποφάσισε να δίνει τους αγώνες της στην επαρχία από τότε που έγινε αντιληπτό το γεγονός ότι στην Αθήνα το ενδιαφέρον των φιλάθλων συγκεντρώνεται περισσότερο στους μεγάλους της Σούπερ Λίγκα και όχι τόσο στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004.
Η Μαγνησία λοιπόν έχει την ευκαιρία να αποδείξει σήμερα ότι είναι ικανή να προσφέρει αυτή τη θαλπωρή και αυτή την κερκίδα που αναζητά η Εθνική ομάδα. Αλλωστε στόχος των φορέων δεν είναι το σημερινό φιλικό ματς, αλλά αυτό να αποτελέσει την αρχή για να φιλοξενήσει στο άμεσο μέλλον και επίσημα παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας. Αλλωστε το Πανθεσσαλικό πληρεί όλες τις προϋποθέσεις, ενώ και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, που ήταν παλαιότερα το εμπόδιο, πλέον μπορεί να εξυπηρετήσει οποιαδήποτε χώρα. Το μόνο που μένει είναι να δείξουν σήμερα οι Μαγνησιώτες φίλαθλοι ότι είναι κοντά στον Οτο Ρεχάγκελ και στους ποδοσφαιριστές του και να εκδηλωθούν μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Ό,τι μπορούν με την παρουσία τους να κάνουν τη διαφορά στην κερκίδα και πως η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μπορεί να μας υπολογίζει και για το μέλλον. Τα οφέλη από τέτοιες διοργανώσεις είναι αναμφίβολα πολλά για την περιοχή και τη διεθνή προβολή της.
Οι διοργανωτές, με επικεφαλής την Ε.Π.Σ.Θ., έχουν κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες για το σημερινό ματς, ώστε από οργανωτικής πλευράς να είναι άψογο. Αυτό που λείπει και πρέπει να το βάλουμε όλοι εμείς είναι η παρουσία μας στην κερκίδα και να ενώσουμε τις φωνές μας για την Εθνική!
Το γεγονός ότι το ματς μεταδίδεται ζωντανά είναι ακόμα ένα κίνητρο για να δείξει η ποδοσφαιρική Μαγνησία τη δύναμή της. Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη.
Φεύγουν τα εισιτήρια
Τις δυο τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκε αυξημένη κίνηση στην πώληση των εισιτηρίων του φιλικού αγώνα της Εθνικής ομάδας με τη Σενεγάλη. Περίπου 18.000 κόσμος υπολογίζουν οι διοργανωτές ότι θα δώσει το παρών στο Πανθεσσαλικό σήμερα το απόγευμα. Ηταν αναμενόμενο ότι η ζήτηση των εισιτηρίων θα μεγάλωνε πριν τον αγώνα, ενώ εισιτήρια θα είναι και σήμερα διαθέσιμα για τους φιλάθλους της τελευταίας στιγμής.
Εμφανίστηκε σίγουρος
Σίγουρος εμφανίστηκε σύμφωνα με αθλητική ιστοσελίδα ο Αχιλλέας Μπέος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής από τον Ολυμπιακό. Η χαρά του μάλιστα από την ανατροπή και τη μεγάλη νίκη στη Νίκαια δεν κρύβονταν και τα λόγια του φανερώνουν τον ενθουσιασμό του: «Εγώ τα έλεγα. Δεν το χάνουμε με τίποτα το πρωτάθλημα, είμαστε οι καλύτεροι» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας Μπέος σε δήλωσή του που φιλοξενείται στο www.sportnet.gr.
Αποφασίστηκε η μετακόμιση
Αλλάζει τελικά «σπίτι» ο σύνδεσμος φιλάθλων της Νίκης Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης». Αυτό αποφασίστηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Ομίλου. Μάλιστα μέσα στο μήνα που διανύουμε θα γίνουν όλες οι διαδικασίες. Οι οργανωμένοι θα μεταφερθούν στη Μαιάνδρου, εκεί που βρισκόταν η μπουτίκ της ομάδας της Νέας Ιωνίας. Ετσι η κυανόλευκη οικογένεια θα είναι πλέον κοντά…
Αυτόγραφα και φωτογραφίες
Στους χορηγούς της Εθνικής ομάδας θα βρεθούν σήμερα στις 12 μ. διεθνείς ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν αυτόγραφα και να βγάλουν μαζί τους φωτογραφίες. Στο Carrefour θα βρίσκονται οι Σαμαράς, Σηφάκης και Μανιάτης, ενώ στο κατάστημα της Vodafone στην Δημητριάδος θα βρίσκεται ο Τάκης Φύσσας με τους Γκέκα, Σαλπιγγίδη και Παπαδόπουλο.
Βολιώτικη παρέα
Πολλοί Βολιώτες που είχαν μεταβεί από το Σάββατο στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν το Κυριακάτικο ματς με τον Ιωνικό στη Νίκαια, προτίμησαν όπως ήταν φυσικό για τη διασκέδασή τους το βράδυ της προηγουμένης του αγώνα το μαγαζί του Αχιλλέα Μπέου. Μια καλή βολιώτικη παρέα βρέθηκε στο μαγαζί του μεγαλομετόχου. Ωστόσο την παράσταση φέρεται να έκλεψε το τραπέζι του Athens Club, στο οποίο καθόταν και ο πρώην πρόεδρος των Austrian Boys, Βαγγέλης Σιώρος.
Η ερώτηση της ημέρας
Θα καταφέρει η Μαγνησία να αποδείξει ότι έχει τη δυναμική για να φιλοξενήσει και επίσημο αγώνα της Εθνικής ομάδας;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου