ΤΟΠΙΚΑ

Εθνική αποχαιρετιστήρια γιορτή στο Πανθεσσαλικό

εθνική-αποχαιρετιστήρια-γιορτή-στο-π-851206

Η μεγάλη στιγμή για την πόλη του Βόλου έφτασε. Σήμερα το Πανθεσσαλικό Στάδιο θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά την Εθνική Ανδρών που θα υποδεχτεί την Εθνική της Σενεγάλης (5 μ.μ) στο τελευταίο εν Ελλάδι φιλικό πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ν. Αφρικής.
Το «ταξίδι» της Εθνικής μας με προορισμό τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής ξεκινά σήμερα από το Πανθεσσαλικό και όλοι οι φίλαθλοι της Μαγνησίας θα είναι εκεί σε αυτή τη δύσκολη αρχή για τον Οτο Ρεχάγκελ και τους ποδοσφαιριστές του που το καλοκαίρι θα εκπληρώσουν το μεγάλο δικό τους όνειρο, αλλά και όλων των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων.
Το σημερινό φιλικό είναι το τελευταίο τεστ της Εθνικής στην χώρα μας και το επίσημο αντίο θα δοθεί σήμερα από τις κερκίδες του Πανθεσσαλικού στους διεθνείς μας. Το γήπεδο αναμένεται να έχει πολύ κόσμο, ενώ και χθες γύρω στους 300 φιλάθλους που πέρασαν από το Πανθεσσαλικό είχαν την ευκαιρία να πάρουν γεύση από την Εθνική ομάδα.
Ρεχάγκελ: «Ξεκίνημα για Μουντιάλ»
Ως την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής ποδοσφαίρου για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής χαρακτήρισε το σημερινό φιλικό παιχνίδι με την Σενεγάλη ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής μάλιστα στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, που έγινε παρουσία 300 περίπου φιλάθλων, αποκάλυψε ότι ο Παντελής Καπετάνος της Στεάουα, που κλήθηκε για πρώτη φορά στη “γαλανόλευκη”, θα είναι βασικός.
«Από αύριο (σ.σ σήμερα) αρχίζουμε την προετοιμασία μας για το Μουντιάλ. Οι επόμενοι τρεις αντίπαλοι μας είναι στο ίδιο στιλ με τους αντιπάλους μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλουμε να δοκιμάσουμε ορισμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα η χρησιμοποίηση του Καπετάνου στην επίθεση μαζί με τους Σαμαρά και Χαριστέα», τόνισε αρχικά ο Γερμανός τεχνικός, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η Σενεγάλη είναι μια καλή ομάδα, με πολλούς παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται σε ευρωπαϊκούς συλλόγους. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ελπίζω ότι θα είναι ένας ενδιαφέρων αγώνας. Θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα, αλλά και το αποτέλεσμα μετράει».

«Εδειξε» ενδεκάδα
Τους επτά από τους έντεκα παίκτες που θα ξεκινήσουν στην 11άδα της Εθνικής ομάδας στο σημερινό φιλικό αποκάλυψε χθες ο Ότο Ρεχάγκελ. Συγκεκριμένα είπε πως θα ξεκινήσουν οι Κυργιάκος, Μόρας, Χαριστέας, Καπετάνος, Σαμαράς, Κατσουράνης και Καραγκούνης, ενώ τόνισε πως θα ήθελε να παίξει και ο Σηφάκης αλλά λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί δε θα αγωνιστεί. Ο Παντελής Καπετάνος της Στεάουα, ο Στέλιος Μαλεζάς του ΠΑΟΚ και ο Γιάννης Μανιάτης του Πανιωνίου είναι τα νέα πρόσωπα που κάλεσε ο Ότο Ρεχάγκελ και αν σε αυτούς προσθέσουμε τους Γιώργο Γκαλίτσιο του Ολυμπιακού και Γιώργο Τζαβέλα του Πανιωνίου, που αν και κλήθηκαν στο δεύτερο παιχνίδι μπαράζ με την Ουκρανία δεν είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής, είναι φανερό ότι οι δοκιμές ενόψει των τελικών επιλογών του Γερμανού προπονητή έχουν μόλις ξεκινήσει.
Οι αποστολές
Να θυμίσουμε ότι οι ποδοσφαιριστές που έχουν κληθεί είναι οι: Αγγελος Χαριστέας, Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς, Βαγγέλης Μόρας, Αλέξανδρος Τζιόλης, Σωτήρης Κυργιάκος, Παντελής Καπετάνος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Λουκάς Βύντρα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Τζόρβας, Μιχάλης Σηφάκης, Κώστας Χαλκιάς, Νίκος Σπυρόπουλος, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Γρηγόρης Μάκος, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Τζαβέλας, Γιώργος Γκαλίτσιος, Στέλιος Μαλεζάς, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Εθνικής Σενεγάλης, Αμαρά Τραορέ έχει καλέσει στην αποστολή τους: Τόνι Σίλβα, Τσέικ Ντιαγιέ, Καντίμ Ντιαγιέ, Ζακ Φατί, Αμπντέλ Μανγκάν, Σουλεϊμάν Ντιαβαρά, Παπέ Ντιακατέ, Αμπντουλαγιέ Φαγιέ, Μπουκαρί Ντραμέ, Μικαέλ Ταβαρές, Ρεμί Γκομίς, Γκουϊρανέ Νταό, Ελ Χατζί Τιουνέ, Ισιάρ Ντιά, Σουλεϊμάν Καμαρά, Μουσά Σοού, Ντιομανσί Καμαρά, Μαμαντού Νιάνγκ, Μαμέ Ντιούφ, Παπίς Σισέ, Ντεμπά Μπα.
Διαιτητής του φιλικού αγώνα θα είναι ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ρόμπερ Ζίρνσταϊν και Ματέι Ζούνιτς, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Γιώργος Δαλούκας του συνδέσμου Θεσσαλίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που Ελλάδα και Σενεγάλη θα βρεθούν αντιμέτωπες, ενώ διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Νταμίρ Σκόμινα, με βοηθούς τους Ρόμπερ Ζίρνσταϊν-Ματέι Ζούνιτς, όλοι από την Σλοβενία και 4ος θα είναι ο Βολιώτης Γιώργος Δαλούκας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου