ΤΟΠΙΚΑ

Ο… πατριωτισμός μας

ο-πατριωτισμός-μας-851206

Ανοίγει κανείς τηλεόραση… και την ίδια στιγμή το μετανιώνει, αφού ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο σερβίρονται… τα νέα μέτρα είναι πράγματι εφιαλτικός. Αισθάνεται ο καθένας από εμάς “απατεώνας” που πρέπει να πληρώσει… και την ίδια στιγμή νιώθουμε ήδη να μας αρπάζουν το πορτοφόλι με τα ελάχιστα που έχουν πλέον απομείνει.
“Συγκινούμαι όταν βλέπω ανθρώπους στο δρόμο να μου λένε ότι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν το μισθό τους για την πατρίδα», δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, προϊδεάζοντας τους πολίτες ότι έχει τεθεί επί τάπητος και το ενδεχόμενο περικοπών στο14ο μισθό.
Επικαλέστηκε μάλιστα τον πατριωτισμό του καθενός μας. Πληρώνοντας για τα λάθη που άλλοι έκαναν, πληρώνοντας για τις απάτες που άλλοι μηχανεύτηκαν, πληρώνοντας για τα ελλείμματα που άλλοι δημιούργησαν, οι Έλληνες θα νιώσουμε περισσότερο πατριώτες. Γιατί θα έχουμε κάνει το καθήκον μας απέναντι στη χώρα. Αυτό δηλαδή που δεν έκαναν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα -το καθήκον τους δηλαδή να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της χώρας- καλούμαστε να το κάνουμε τώρα εμείς οι πολίτες.
Τις επόμενες μέρες αυτή η έκκληση για “πατριωτισμό” θα εξειδικευθεί κιόλας. Με τα νέα μέτρα που παρότρυνε ο Κοινοτικός Επίτροπος Οικονομίας να ληφθούν, τα οποία μάλιστα θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
“Δραματικές ώρες” ζει η χώρα μας και εμείς οι ανεγκέφαλοι, οι κουφιοκεφαλάκηδες, δεν το έχουμε καταλάβει. Αλλοίμονο…
Υπάρχει όμως εξήγηση. Είναι η αίσθηση ότι και πάλι θα την πληρώσουμε όλοι οι αδύνατοι και ανίσχυροι. Διότι οι ισχυροί, οι έχοντες και κατέχοντες, έχει αποδειχθεί ότι βρίσκουν κάθε φορά τρόπο να διαφύγουν.
Ακόμη και οι καλύτερες προθέσεις της παρούσας κυβέρνησης, που διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι θα υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, φαντάζουν ανεφάρμοστες.
Όταν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επί ελληνικού εδάφους απευθύνουν τελεσίγραφα χωρίς φόβο και πάθος, τότε το πρόβλημα είναι σοβαρό. “Εχουμε μπει στο γύψο” και δεν το έχουμε καταλάβει. Οι διεθνείς κερδοσκόποι επιβάλλουν τις μονεταριστικές αντιλήψεις και πρακτικές τους, οι Ευρωπαίοι μάς “συμπαραστέκονται” δείχνοντας συμπάθεια με το αζημίωτο… και εμείς ψηφίσαμε ελληνικά για να μας υπαγορεύουν πολιτικές οι ξένοι… αξιωματούχοι.
Τώρα ναι, πείστηκαν και οι τελευταίοι. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε ότι κινδυνεύει η εθνική μας ανεξαρτησία, δεν κινδυνολογούσε. Έλεγε την αλήθεια. Μόνο που όταν είσαι κυβέρνηση ή τη δέχεσαι μοιραλατρικά μαζί με αυτά που σου επιβάλλουν ή αντιστέκεσαι και βρίσκεις εναλλακτικές λύσεις. Λύσεις που θα σηματοδοτούν την έξοδο από το τούνελ… και όχι το βύθισμα σε αυτό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου