ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή σε γιατρό για σωματική βλάβη ασθενούς

ποινή-σε-γιατρό-για-σωματική-βλάβη-ασθ-851206

Ένοχο για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ειδικευόμενο, το 2005, γιατρό του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου. Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή, δίνοντας το δικαίωμα της έφεσης, το οποίο και άσκησε.
Σε ημέρα εφημερίας του γιατρού το Μάρτιο του 2005 και ενώ τότε υπηρετούσε ως ειδικευόμενος στο Οφθαλμολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, κλήθηκε να εξετάσει αλλοδαπό εργάτη, ο οποίος διαμαρτύρονταν για εντονότατους πόνους στο αριστερό μάτι από την είσοδο ξένου σώματος κατά τη διάρκεια της εργασίας του και συγκεκριμένα ρίνισμα σιδήρου.
Ωστόσο, ο γιατρός κατηγορήθηκε ότι δεν προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις ώστε να διαγνώσει το κρίσιμο της κατάστασης του ασθενούς. Ο αλλοδαπός εργάτης δεν εισήχθη σε Κλινική για την αφαίρεση του ξένου σώματος, με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του από το αριστερό μάτι.
Από την πλευρά της υπεράσπισης του γιατρού, αναφέρθηκε στο δικαστήριο ότι ως ειδικευόμενος έκανε ότι μπορούσε, ενώ επισημάνθηκε ότι ο ασθενής μετέβη στο Νοσοκομείο με 36 ώρες καθυστέρηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου