ΤΟΠΙΚΑ

Χασίς με το τσουβάλι!

χασίς-με-το-τσουβάλι-851206

Σπείρα εμπορίας ναρκωτικών εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Δέκα εννέα κιλά χασίς φόρτωσαν σε ΙΧ αυτοκίνητο από την Αθήνα με προορισμό το Βόλο, τέσσερα άτομα, ένας έλληνας και τρεις αλλοδαποί.
Έπεσαν, όμως, σε αστυνομική παγίδα και στη διάρκεια της αγοραπωλησίας της μεγάλης ποσότητας αντί να παραλάβουν τις 24.500 ευρώ που ζητούσαν, στα χέρια τους πέρασαν χειροπέδες.
Οι έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου συνεχίζονται σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Αττικής, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα μέλη του κυκλώματος εμπορίας ινδικής κάνναβης.
Εγκέφαλος φέρεται 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Νίκαιας Πειραιά. Μαζί του ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία, αξιοποιώντας σχετική πληροφορία, αστυνομικός της Δίωξης, προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο αγοραστή.
Οι διαβουλεύσεις για την αγορά 17 κιλών χασίς συνεχίστηκαν και το ποσό κλείστηκε στις 24.500 ευρώ. Ο «αγοραστής», ωστόσο, ήταν καινούργιος και ο συντονιστής της αγοραπωλησίας πριν τη μεταφορά της ποσότητας έστειλε στο Βόλο δύο από τους ομοεθνείς συνεργάτες του, 21 και 31 έτους, κατοίκους Παγκρατίου Αττικής για αναγνωριστική συνάντηση.
Οι δύο αλλοδαποί πείστηκαν για το πραγματικό ενδιαφέρον αγοράς της ποσότητας, ενώ επιβεβαίωσαν ότι το χρηματικό ποσό που ζητούσαν ήταν εξασφαλισμένο. Μετά την πρώτη επαφή επικοινώνησαν με τον 41χρονο ειδοποιώντας ότι η παραγγελία μπορούσε να σταλεί.
Μία ώρα πριν το μεσημέρι της Κυριακής, το ΙΧ αυτοκίνητο, στο χώρο αποσκευών του οποίου φορτώθηκε η ποσότητα, έφτασε στο Βόλο. Τους αλλοδαπούς και το χασίς μεταφέρθηκαν με όχημα ιδιοκτησίας 37χρονου κατοίκου Αθηνών, ανεπάγγελτου.
Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας Β. Κιο, ο 37χρονος έλληνας δεν φέρεται να έχει ενεργή εμπλοκή με τη διακίνηση χασίς, ωστόσο, εν γνώσει του δέχθηκε να κάνει τη μεταφορά για να βγάλει μεροκάματο…
Οι αλλοδαποί, σε σημείο της εθνικής οδού Αθηνών, ξεκίνησαν να ξεφορτώνουν τα 17 κιλά χασίς, για να παραλάβουν τις 24.500 ευρώ, όπως είχαν συμφωνήσει. Στη διάρκεια της αγοραπωλησίας επενέβησαν αστυνομικοί και συνέλαβαν τους εμπόρους ναρκωτικών.
Συνολικά στο όχημα εντοπίστηκαν 18 νάιλον πακέτα με 18.940 γραμμάρια χασίς. Εκτός από τη μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, το ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά και έξι κινητά τηλέφωνα ως μέσο διευκόλυνσης για τη διακίνηση, κατασχέθηκε και ένα πλαστό διαβατήριο, βουλγαρικών αρχών, το οποίο χρησιμοποιούσε ο 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.
Οι τρεις αλλοδαποί δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, ενώ ερευνάται εάν τα στοιχεία ταυτότητας που έδωσαν στις αστυνομικές αρχές είναι πραγματικά. Ο διευθυντής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου Γιάν. Τόλιας ανέφερε ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι συλληφθέντες αλλοδαποί να μη δίνουν τα πραγματικά τους στοιχεία. Οι έρευνες συνεχίζονται και προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Αττικής αναζητούνται καβάτζες, τις οποίες χρησιμοποιεί το κύκλωμα. Από τη στιγμή που είχαν διαθέσιμα προς πώληση 19 κιλά χασίς, εικάζεται ότι έχουν αποθηκευμένες πολλαπλάσιες ποσότητες της ναρκωτικής ουσίας.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος, που εισάγει χασίς και το διανέμει σε όλη τη χώρα.
Χθες το μεσημέρι οι τέσσερις δράστες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν για την απολογία τους στον Ανακριτή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου