ΤΟΠΙΚΑ

Στρατιωτικές σχολές δηλώνουν οι Βολιώτες

στρατιωτικές-σχολές-δηλώνουν-οι-βολι-851206

Το 36,7% των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις δείχνει την προτίμησή του στις Στρατιωτικές Σχολές, ενώ το 19,8% στις Αστυνομικές. Μεγάλο ενδιαφέρον όμως έχουν οι μαθητές για τα ΤΕΦΑΑ, μιας και το 22,1% δήλωσε στο μηχανογραφικό του κάποιο Τμήμα Φυσικής Αγωγής, ενώ το 12,9% των μαθητών επιθυμεί την είσοδό του στις Σχολές Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού.
Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις των μηχανογραφικών των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων του 2ου Γραφείου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Στο εν λόγω γραφείο εντάσσονται τα Λύκεια της Ν. Ιωνίας αλλά και πολλά περιφερειακά, όπως του Αλμυρού, της Σούρπης, του Πτελεού και των νησιών των Β. Σποράδων.
Ειδικότερα, το γραφείο δέχτηκε 556 αιτήσεις από τις οποίες οι 440 προέρχονται από μαθητές Λυκείου, οι 94 από αποφοίτους που θέλουν να συμμετάσχουν εκ νέου στις πανελλαδικές και οι 22 αιτήσεις από αποφοίτους που θα συμμετάσχουν με το 10% στις πανελλαδικές.
Σε ό,τι αφορά τα Ειδικά Μαθήματα, οι περισσότεροι μαθητές επέλεξαν να εξεταστούν στα Αγγλικά σε ποσοστό 16.7%, ενώ μικρά ποσοστά καταγράφονται στις προτιμήσεις τους στα υπόλοιπα μαθήματα. Για παράδειγμα το 1,1% των μαθητών επέλεξε το Ελεύθερο και το Γραμμικό σχέδιο, το 1.3% τα Γαλλικά, το 1.7% τα Γερμανικά, ενώ το 1,3% την Αρμονία και τον Έλεγχο Ακουστικών Ικανοτήτων.
Πρέπει να αναφερθεί πως το 46,1% των υποψηφίων παρακολουθούν την Τεχνολογική Κατεύθυνση ΙΙ (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών), το 42,5% τη Θεωρητική Κατεύθυνση, το 8,2% την Θετική Κατεύθυνση και το 3,2% την Τεχνολογική Κατεύθυνση Ι (Κύκλο Τεχνολογίας και Παραγωγής).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου