ΤΟΠΙΚΑ

Απεργιακό μπλακ άουτ σήμερα

απεργιακό-μπλακ-άουτ-σήμερα-851206

Μπλάκ άουτ σήμερα στο Βόλο. Εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, δημοσιογράφοι, υπάλληλοι των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, μηχανικοί και άλλοι κλάδοι ενώνουν την φωνή τους κατά της εφαρμοσμένης οικονομικής πολιτικής απεργούν σήμερα συμμετέχοντας στη γενική πανεργατική απεργία για τα μέτρα που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τις νέες αλλαγές που προωθούνται στο Ασφαλιστικό.
Στο Βόλο θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
Η πρώτη συγκέντρωση ΕΚΒ -ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο ΕΚΒ στις 9 το πρωί ενώ η δεύτερη συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ είναι προγραμματισμένη στις 10.30 π.μ στην Πλατεία Ελευθερίας στην οποία όπως ανακοίνωσαν θα συμμετέχουν ο σύλλογος καθαριστριών, συνταξιούχων, οι εργαζόμενοι στις δημοτικές και διαδημοτικές επιχειρήσεις.
Στην απεργία παίρνουν μέρος οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι δημοσιογράφοι , το προσωπικό των δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι δικαστηρίων και δικαστικοί επιμελητές, δάσκαλοι, καθηγητές, καθώς και καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, ναυτικοί και λιμενεργάτες, οδηγοί φορτηγών ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Βόλου, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ.
Επίσης συμμετέχουν οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ που θα συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ αλλά και του ΙΚΑ που θα δώσουν το παρόν στην Πλατεία Ελευθερίας.
Από την εργασία τους θα απουσιάσουν σήμερα διότι επίσης απεργούν τα μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.
Εξαιτίας της 24ωρης απεργίας στον ΟΣΕ από το Βόλο θα πραγματοποιηθεί ένα κοινωνικό δρομολόγιο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ με στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα προγράμματα stage του Νοσοκομείου.
«Οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχτούν να πληρώσουν την κρίση που προκάλεσαν οι Κροίσοι» επισημαίνεται στην διακήρυξη του ΕΚΒ. Αρκετά πια. Με την αυριανή απεργία μας, λέμε αποφασιστικά “ΟΧΙ” στα ληστρικά μέτρα, που βαθαίνουν αντί να αντιμετωπίζουν την ύφεση, που “ταϊζουν” το θηρίο της ανεργίας, που ροκανίζουν και διαλύουν τα θεμέλια του Κοινωνικού Κράτους, που μετατρέπουν σε σύγχρονους σκλάβους εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον Κόσμο και στην πατρίδα μας.
Η ανάπτυξη, η διεύρυνση της απασχόλησης, η μείωση της ανεργίας, είναι η μόνη και ισχυρή προϋπόθεση εξόδου από την κρίση, την ανέχεια και την περαιτέρω υποβάθμιση της χώρας μας.
Ο εποπτικός και ρυθμιστικός ρόλος του Κράτους είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίος και απαραίτητος για την επιβολή κανόνων και μέτρων κοινωνικής πολιτικής.
Όλοι μαζί- συνεχίζει το ΕΚΒ- μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να ακυρώσουμε τις Νεοφιλελεύθερες συνταγές, τις άδικες και αδιέξοδες πολιτικές. Απαιτούμε Μέτρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Πάταξη της παραοικονομίας, της φοροκλοπής, της φοροδιαφυγής.
Λέμε Όχι” στα νέα φοροχαράτσια, τους άδικους Νόμους, τις περικοπές των μισθών, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, που καταδικάζουν τους εργαζόμενους να πεθαίνουν δουλεύοντας για να κερδίζουν τ’ αφεντικά!»
Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του Συλλόγου στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 24 Φεβρουαρίου 2010 της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και καλεί τους διδάσκοντες και τις διδάσκουσες του ΠΘ να συμμετάσχουν στην απεργία καθώς και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις τέσσερις θεσσαλικές πόλεις όπου εδρεύουν Τμήματα του Πανεπιστήμιου μας.
«Την ώρα που οι αποδοχές των πανεπιστημιακών δασκάλων είναι οι χαμηλότερες της Ευρώπης, οι επικείμενες περικοπές των επιδομάτων τους, τα οποία αντιστοιχούν στις βασικές μορφές έργου που παρέχει ο κάθε πανεπιστημιακός (διδασκαλία και έρευνα), έρχονται να εντείνουν ακόμα περισσότερο την μισθολογική τους απαξίωση» τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση ο ΕΣΔΠΘ.
Οι εργαζόμενοι ,οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι απασχολήσιμοι, η νεολαία, οι συνδικαλισμένοι, οι ασυνδικάλιστοι, όλοι μας έχουμε μόνο μία επιλογή, να μπούμε εδώ και τώρα στον ταξικό πόλεμο που ήδη έχει αρχίσει παντού σε όλο τον κόσμο», αναφέρει το Εργατικό Επαναστατικό κόμμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου