ΤΟΠΙΚΑ

Απατεώνες προσποιούνται τα στελέχη του ΔΟΥΚ

απατεώνες-προσποιούνται-τα-στελέχη-τ-851206

Μετά από σχόλιο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ την περασμένη Κυριακή ο Δημοτικός Οργανισμός Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Βόλου ήλθε χθες να επιβεβαιώσει και επίσημα την είδηση ότι θεραπευτές – μαϊμούδες κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες σε διάφορες συνοικίες του Βόλου οι οποίοι προσποιούνται σε ηλικιωμένους ότι είναι στελέχη του Δήμου που απασχολούνται στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και ότι για το λόγο αυτό προθυμοποιούνται να τους βοηθήσουν σε διάφορες εσωτερικές εργασίες στην πληρωμή λογαριασμών κοκ.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις καταγγελίες οι θεραπευτές – μαϊμούδες είναι γυναίκες, διαφορετική σε κάθε περίπτωση, ηλικίας περίπου 40 ετών και μιλούν άπταιστα ελληνικά.
Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΔΟΥΚ που υπογράφεται από την πρόεδρο του Οργανισμού και δημοτική σύμβουλο Βόλου κ. Ντίνα Παπαστεφάνου έχει ως εξής :
«Την προσοχή των ηλικιωμένων συνιστά ο Δημοτικός Οργανισμός Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Βόλου σε απατεώνες οι οποίοι χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για να μπουν σε σπίτι ηλικιωμένων ότι δήθεν είναι από το πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Βόλου.
Η ανακοίνωση του ΔΟΥΚ επισημαίνει επίσης ότι η ένταξη στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» γίνεται μετά από αίτημα του ενδιαφερομένου προς τις υπηρεσίες του ΔΟΥΚ και όχι με την άνευ προειδοποίηση επίσκεψη στο σπίτι ηλικιωμένων και μάλιστα απογευματινές ώρες. Σε κάθε δε περίπτωση είναι δωρεάν και οι επωφελούμενοι δεν χρειάζεται να καταβάλλουν κανένα απολύτως ποσό.
Επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι του ΔΟΥΚ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, σε άτομα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, φέρουν σε εμφανές σημείο ειδική καρτέλα με το όνομά τους και οι κατ΄ οίκον επισκέψεις γίνονται αποκλειστικά πρωινέ ώρες και μόνο μετά από ραντεβού.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΟΥΚ, οι ηλικιωμένοι δεν θα πρέπει να ανοίγουν την πόρτα σε άγνωστα άτομα που επικαλούνται ότι είναι στο πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά να επικοινωνούν με τα γραφεία του ΔΟΥΚ 2421029908 ή αν θεωρήσουν ότι κινδυνεύουν με την αστυνομία.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου