ΤΟΠΙΚΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Νομάρχης

στις-ηνωμένες-πολιτείες-ο-νομάρχης-851206

Οικοδόμηση μιας συνεχούς ενημέρωσης και συνεργασίας ενόψει του 2013, ανάπτυξη σταθερών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας, άνοιγμα σε μια καινούργια αγορά για το τουριστικό προϊόν της Μαγνησίας, μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα εθελοντισμού από την πλούσια εμπειρία των αποδήμων στο πλαίσιο των Μεσογειακών Αγώνων. Οι στόχοι της επίσκεψης αυτές τις ημέρες αντιπροσωπείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, με επικεφαλής τον Απ. Παπατόλια στην Αμερική είναι πολλαπλοί.
Για πρώτη φορά η Μαγνησία συμμετέχει σε τουριστική έκθεση της «New York Times», στο Μανχάταν της Αμερικής, ενώ ταυτόχρονα η Νομαρχία ενισχύει τους δεσμούς με τους απόδημους.
Η αντιπροσωπεία της ΝΑΜ επισκέφθηκε προχθές τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας του «Κοινού των Μαγνήτων» Απ. Ζουπανιώτης, ενώ τον νομάρχη συνόδευαν η αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη-Τζαβέλλα και ο Ειδικός Σύμβουλος της Νομαρχίας Αλ. Καπανιάρης.
Συζητήθηκαν οι προσπάθειες της Νομαρχίας σχετικά με τους απόδημους Μάγνητες, το 3ο Συνέδριο Αποδήμων τον Αύγουστο του 2010, τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, την πιθανή συνεργασία για δράσεις εθελοντισμού μέσα από την εμπειρία της κοινοτικής οργάνωσης των Απόδημων της Αμερικής και την τουριστική προβολή της Μαγνησίας και τα τοπικά προϊόντα. Ο νομάρχης προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στο Βόλο το 2013 ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων.
Το βράδυ προχθές πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Συλλόγου απόδημων Νομού Μαγνησίας «Αργοναύτες» και του Πανθεσσαλικού Συλλόγου «Ασκληπιός» στο Θεσσαλικό Σπίτι στην Αστόρια της Αμερικής.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν τοπικοί πολιτικοί παράγοντες της Αμερικής, καθώς και η πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Αγνή Μπαλτά, ο καθηγητής Πανεπιστημίου των ΗΠΑ, μέλος Δ.Σ. του «Κοινού των Μαγνήτων» Νίκος Αλεξίου, ο Ύπατος Κυβερνήτης Ν.Υ ΑΗΕPA Θεόδωρος Μανολιός, και ο προσκεκλημένος βουλευτής Μαγνησίας του Λ.ΑΟ.Σ. Π. Μαρκάκης.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Πανθεσσαλικού Συλλόγου «Ασκληπιός» Θέμης Νταούλας και η πρόεδρος του Συλλόγου απόδημων Μαγνησίας στη Νέα Υόρκη Δήμητρα Σαβελίδη.
Ο Απ. Παπατόλιας ενημέρωσε για τους στόχους της επίσκεψης στην Αμερική, τη συνεργασία με το Σύλλογο των απόδημων της Αμερικής «Αργοναύτες», καθώς και για ζητήματα που αφορούν στην τουριστική προβολή της Μαγνησίας και τους πράσινους Μεσογειακούς Αγώνες.
Υπογράμμισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας εντείνει τις προσπάθειές της μέσω του «Κοινού των Μαγνήτων» για να συσπειρώσει τους απανταχού Έλληνες.
Η αρχή έγινε με το 2ο Διεθνές Συνέδριο Μαγνήτων Αποδήμων το 2008 και συνεχίζεται με την οργάνωση του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου τον Αύγουστου το 2010 και τη συμμετοχή στην τουριστική έκθεση της Νέας Υόρκης καθώς και με την γενικότερη συνεργασία με τον Σύλλογο «Αργοναύτες».
«Οι ομογενείς της Αμερικής μπορούν να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές των Μεσογειακών Αγώνων του 2013», ανάφερε ο κ. Παπατόλιας, επισημαίνοντας ότι ο απέραντος πλούτος του ελληνικού στοιχείου σε όλο τον κόσμο και στην Αμερική είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τη στήριξη αυτής της σημαντικής υπόθεσης.
Η αντινομάρχης Εύη Τζαβέλλα-Αδαμάκη μίλησε για την εδραίωση μιας σταθερής και ωφέλιμης σχέσης για όλους, μέσα από τις τουριστικές εκθέσεις, τις πολιτιστικές ανταλλαγές, τις ολοκληρωμένες δράσεις του «Κοινού των Μαγνήτων» και την ανάπτυξη εθελοντικών προγραμμάτων για τους Μεσογειακούς Αγώνες.
Χθες πραγματοποιήθηκε τηλεοπτική συνέντευξη του Απ. Παπατόλια στα γραφεία του Εθνικού Ελληνικού Καναλιού του Δημήτρη Καστανά στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Στην συνέντευξη που συντόνιζε ο δημοσιογράφος Πανίκος Παναγιώτου ο νομάρχης και η αντινομάρχης παρουσίασαν το τουριστικό πρόγραμμα της Μαγνησίας, καθώς και τον σχεδιασμό της Ν.Α.Μ. για θέματα προβολής του νομού ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας αύριο και μεθαύριο με την Ετήσια Συνάντηση Ευρωπαϊκού Τουρισμού που διοργανώνει στα γραφεία της η New York Times στην περιοχή «Times Square» στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Την αντιπροσωπεία της ΝΑΜ συνοδεύει ο διευθυντής του Ε.Ο.Τ. Χρύσανθος Πετσίλας.
Τελευταία δράση στην οποία συμμετέχει η αντιπροσωπεία της Ν.Α.Μ. είναι ο 16ος ετήσιος χορός του Συλλόγου των απόδημων Μαγνήτων Αμερικής «Αργοναύτες» με τιμώμενο πρόσωπο τον Νομάρχη Μαγνησίας κ. Απόστολο Παπατόλια, στον οποίο και θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου