ΤΟΠΙΚΑ

Απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στο Βόλο από δήθεν υπαλλήλους

απάτες-σε-βάρος-ηλικιωμένων-στο-βόλο-α-207420

Υποδύθηκαν υπαλλήλους του δήμου Βόλου και γνωστούς συγγενικών προσώπων που έχρηζαν εγχείρηση

Δεν λυπήθηκαν ούτε τη μεγάλη ηλικία τους, ούτε τη φτώχεια τους, ούτε τις ιδιαίτερες ιστορίες που κουβαλούν. Χτύπησαν τους στόχους τους και πήραν ποσά της τάξεως των 300 ευρώ και πλήθος κοσμημάτων, ίσως επειδή τα θύματα δεν είχαν άλλα χρήματα για να δώσουν, προσποιούμενοι ότι είναι γνωστοί συγγενικών προσώπων ή ακόμη υπάλληλοι του δήμου Βόλου. Επικαλούμενοι επείγουσα ανάγκη, έδρασαν ακαριαία και τράπηκαν σε φυγή από την πόλη, όμως η έξοδος τους επιφύλασσε εκπλήξεις.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Οι απατεώνες που τη Δευτέρα νωρίς το πρωί έκλεψαν μία 75χρονη γυναίκα στη Νέα Ιωνία, με το πρόσχημα ότι ήταν γνωστοί του γαμπρού της που χρειαζόταν χρήματα για εγχείριση, και έναν 73χρονο στο Βόλο ζητώντας του ως δήθεν δημοτικοί υπάλληλοι το μηνιαίο κόστος για τη μεταφορά του παιδιού του, που είναι ΑμΕΑ, συνελήφθησαν στις 10.30 το πρωί στη Λαρίσης σε μπλόκο της Τροχαίας.

Ενώ σκόπευαν να φύγουν μακριά από το Βόλο ώστε να εξαφανιστούν τα ίχνη τους από την Αστυνομία πριν να προλάβουν τα θύματά τους να καταγγείλουν τις υποθέσεις, με σκοπό να συνεχίσουν ανεμπόδιστα τη δράση τους και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, κατελήφθησαν να έχουν κάτω από τη θέση του συνοδηγού ένα αντρικό τσαντάκι που περιείχε πλήθος κοσμημάτων.

Επρόκειτο για δύο Τσιγγάνους από τη Βέροια, ηλικίας 39 ετών και 36, γαμπρό και κουνιάδο, οι οποίοι έχουν απασχολήσει πανελλαδικά τις αστυνομικές αρχές με παρόμοιες υποθέσεις. Ομως, η αμηχανία στον έλεγχο τους πρόδωσε.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας εντόπισαν τα κοσμήματα και ζήτησαν εξηγήσεις που εκείνοι δεν μπορούσαν να δώσουν καθώς δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσουν την προέλευσή τους.

Η ηλικιωμένη γυναίκα στη Νέα Ιωνία δεν είχε να τους δώσει άλλα χρήματα από τα 300 ευρώ για να εγχειριστεί δήθεν ο γαμπρός της και τους έδωσε ό,τι κοσμήματα είχε και δεν είχε.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Αστυνομία και ανακρίθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία εξιχνίασε τις απάτες.

Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν όλα τα προαναφερόμενα κοσμήματα και τα χρηματικά ποσά, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Βόλου.

Συμβουλές της Αστυνομίας

Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού ή φιλικού προσώπου.

Οπως συμβουλεύσει «σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού – συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί – συγγενείς σας και να μη δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου