ΤΟΠΙΚΑ

Δεν δημιουργεί πρόβλημα η ανεξαρτητοποίηση των συμβούλων γνωμοδοτεί το Υπουργείο

δεν-δημιουργεί-πρόβλημα-η-ανεξαρτητο-207591

Δεν δημιουργείται πρόβλημα στη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων και στην Διοίκηση των νομικών προσώπων του Δήμου, λόγω ανεξαρτητοποίησης συμβούλων από την παράταξη οποιασδήποτε μειοψηφίας.

Αυτό εξάγεται ως συμπέρασμα από την γνωμοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε σχετική ερώτηση που απηύθυναν οι έξι ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ. Ελένη Ανδρέου – Μεικοπούλου, Ιάσων Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη και Ιωάννης Μολοχίδης

Η γνωμοδότηση κοινοποιήθηκε χθες Δευτέρα 30/11/2015 και πλέον, οι έξι σύμβουλοι κάνουν λόγο για μία «ανατροπή των δεδομένων που η δημοτική αρχή εκβίασε, συνεπικουρούμενη από τις λοιπές μειοψηφίες, σε αυτό το πολιτικό ατόπημα». Η εν λόγω γνωμοδότηση ήδη βρίσκεται στα χέρια του Δήμου Βόλου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, με ότι αυτό σημαίνει για την υποβολή ενστάσεων και την αποκατάσταση της νομιμότητας.

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην δημοτική αρχή του Βόλου, τις επανειλημμένες μας αντιδράσεις στην παρορμητική, ερασιτεχνική και καθόλου άδολη βιασύνη της να απαλλαχτεί από τις πλέον αντιπολιτευτικές φωνές στο ολισθηρό δρόμο που παίρνει η πόλη, στηριζόμενη σε έωλες και ασθενείς γνωμοδοτήσεις ημετέρων νομικών (ΔΕΥΑΜΒ-ΚΕΔΕ) . Η τότε θέση μας για λίγη υπομονή μέχρι να δούμε την πλέον επίσημη απόφαση και θέση επί αυτού του πρωτόγνωρου είναι αλήθεια φαινομένου, αποδείχθηκε η πλέον ορθή. Όμως η Δημοτική Αρχή βιάστηκε καθώς βρήκε την εξαιρετική ευκαιρία ( κατά την άποψή της) ν” απαλλαγεί από τις φωνές της λογικής στην έτσι κι αλλιώς προβληματική λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ, του ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ αλλά και το Δούρειο Ίππο για τις μεγάλες της δουλειές ΑΝΕΒΟ .

Η απαλλαγή από τον τεκμηριωμένο αντιπολιτευτικό λόγο και η αντικατάστασή του με απαλές και οκνηρές αντιδράσεις ήταν φαίνεται ο διαρκής και διακαής της πόθος» επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, προσθέτοντας πως εξαιρετικά δυσάρεστη εντύπωση έκανε και η θέση της αντιπολίτευσης, της μονοπρόσωπης μείζονος αφενός αλλά και της ελάσσονος στο σύνολό της.

«Ήταν πρωτόγνωρος ο διαγκωνισμός αλλά και η ομοθυμία τους στο να συμφωνήσουν απόλυτα με τις προθέσεις και άκρως αντιδημοκρατικές κινήσεις της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του κ. Μπέου . Είναι προφανές ότι με τη συμφωνία τους στο σχέδιο Μπέου και Μ. Πατσιαντά ( για τους δικούς τους λόγους ο καθένας) επιδόθηκαν σε έναν περίεργο αγώνα ανακατανομής και ανάληψης από εκείνες, των εκπροσωπήσεων στις υποτιθέμενες κενές θέσεις. Δήλωναν όμως ταυτόχρονα, με τον πλέον εμφατικό τρόπο ,την αδυναμία απ” τη μια μεριά πραγματικής αντιπολίτευσης και από την άλλη την ουσιαστική συμπόρευση στις αυθαίρετες και επικίνδυνες επιλογές της πλέον επικίνδυνης για τη πόλη Δημοτικής Αρχής . Τώρα ποιά είναι η θέση σας συνάδελφοι της «αντιπολίτευσης»; Θα συνεχίσετε να συμμετέχετε σε αυτήν ανίερη συμμαχία ; Aναμένουμε τις αντιδράσεις σας απέναντι σε αυτή την εκτροπή» τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ακόμη, ότι σκοπός πλέον δεν είναι να αναδειχθεί ότι αυτοί που διοικούν πράττουν κακώς αλλά ν” αποδειχθεί ότι το απαραίτητο για τη πόλη αλλά και νέο ταυτόχρονα έρχεται και είναι μπροστά, απαλλασσόμενοι από «σταριλίκια» και λάθη του παρελθόντος, για την πόλη που ονειρευόμαστε.

«Αυτό που είναι μπροστά δεν είναι άλλο από το να δημιουργηθεί ένα συμμετοχικό , ενεργό και αυτόνομο αυτοδιοικητικό κίνημα με αρχές , αξίες και θέσεις ,που όμως θα είναι απαλλαγμένο από σωτήρες και λάθη του παρελθόντος για να γίνει η πόλη μας αυτή που πραγματικά αξίζει να ονειρευόμαστε» καταλήγει η ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου