ΤΟΠΙΚΑ

Απεργούν οι δημοσιογράφοι αύριο Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου

απεργούν-οι-δημοσιογράφοι-αύριο-τετά-208818

Διεκδικούν ενιαίο αυτοτελές ταμείο στα ΜΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καλεί τους συναδέλφους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) από αύριο Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 (από τις 6 π.μ. έως την ίδια ώρα της Πέμπτης 3/12/2015) Με την κινητοποίηση ο δημοσιογραφικός κόσμος συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 3/12, αντιδρώντας στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας απεργούν και, σύμφωνα με το πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ, διεκδικούν τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. Επίσης διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Η ΠΟΕΣΥ προσυπογράφει την ανακοίνωση των συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην οποία υπογραμμίζεται ότι «μετά και τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του αγγελιοσήμου διατρανώνουν προς κάθε κατεύθυνση την απόφασή τους για τη θωράκιση και οχύρωση του αγωνιστικού μετώπου των εργαζομένων στα ΜΜΕ της χώρας ενάντια στην συντονισμένη εκ μέρους των δανειστών, των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας ισοπεδωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εναπομείναντος εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου