ΤΟΠΙΚΑ

Εσβησε από ανεύρυσμα στα 59 του χρόνια ο Ανέστης Ζάντζoς

εσβησε-από-ανεύρυσμα-στα-59-του-χρόνια-ο-208875

Μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου και ιδιοκτήτης του ροκ μπαρ «Λαγήνι» στην Πορταριά

Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 59 χρόνων ο Ανέστης Ζάντζoς, ένας από τους πρωτοπόρους της αναρρίχησης στο Βόλο. Λάτρης του βουνού, της ορειβασίας και του σκι ο Ανέστης Ζάντζoς, υπέστη ανεύρυσμα πριν από δεκαπέντε ημέρες και νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Βόλου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Χθες άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του, συγγενείς, φίλους και όσους τον γνώριζαν.

Τραγική ειρωνεία, ο 59χρονος ανακάλυψε το ανεύρυσμα κατά τη διάρκεια άλλων ιατρικών εξετάσεων. Είχε μάλιστα προγραμματίσει περαιτέρω εξετάσεις, όμως δεν πρόλαβε, καθώς υπέστη υποτροπή και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, δυστυχώς όμως δεν συνήλθε ποτέ και χθες εξέπνευσε.

Ο Ανέστης Ζάντζoς ήταν πολύ γνωστός στην κοινωνία του Βόλου αλλά και ευρύτερα καθώς έχει «σκαρφαλώσει» όπως έλεγαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ συντετριμμένοι καλοί του φίλοι, όλα τα βουνά της Ελλάδας, ενώ έχει κάνει πολλές αναβάσεις και στις Γαλλικές Αλπεις. Η ζωή του ήταν συνδεδεμένη κυριολεκτικά και μεταφορικά με το βουνό, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου χρόνια πολλά, δεν έχανε καμία από τις εξορμήσεις του συλλόγου. ενώ ήταν δεινός αθλητής δρόμων αντοχής στο σκι. Ηταν αδερφός του Μιλτ. Ζάντζoυ που διατηρεί το γνωστό ανθοπωλείο «Floral» στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ο ίδιος επί 20 ολόκληρα χρόνια διατηρούσε στην Πορταριά το γνωστό ροκ μπαρ «Λαγήνι» το οποίο είχε γίνει στέκι για ροκάδες από όλη την Ελλάδα που επισκέπτονταν την Πορταριά και τον Ανέστη για να ακούσουν ροκ μουσική σε βινύλιο.

Χθες με το που έγινε γνωστός ο θάνατός του πολλοί φίλοι του αποχαιρέτησαν με πολύ συγκινητικά λόγια τον Ανέστη. Ξεχωρίζει μεταξύ άλλων το μήνυμα του Νίκου Βαραλή «Ανέβηκε Μύτικα, Αστρακα, Ερύμανθο, Αγραφα, Ζήρεια, Βαρδούσια… Είδε ανατολές που έβγαιναν από τα χιόνια. Είδε τον ήλιο να κατεβαίνει φορτωμένος σύννεφα, πορτοκαλιά της δύσης του ουρανού.

Ξύπνησε στην Παρίσαινα, πέταξε τα ρούχα του τον πήρε η θάλασσα μια μέρα.

Ηπιε στην άκρη από το βράχο σκαρφαλώνοντας. Ετρεξε και βγήκε πρώτος. Κάπνισε όλα τα πακέτα Ρεξ που του αναλογούσαν.

Αγάπησε σαν παιδί, έζησε σαν έφηβος, μεγάλωσε παιδιά σαν άντρας. Τον έπαιρνε η ροκ τα βράδια και χτυπούσε τους δίσκους με μανία. Φυσούσε στο κεφάλι του ο αέρας της κορφής. Αυτός τον πήρε κι έφυγε ο Ανέστης στις κορυφές εκεί που η παγωνιά κρατάει τα όνειρα ακέραια. Καλές κορφές, Ανέστη, καλό σου δρόμο».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου