ΤΟΠΙΚΑ

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο ΕΚΒ

εκλογοαπολογιστική-συνέλευση-στο-εκ-210212

Με το βλέμμα σε ασφαλιστικό και νέα μέτρα

Με το βλέμμα στραμμένο στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου συγκαλείται σήμερα στις 5 το απόγευμα η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Στη συνέλευση θα συζητηθεί και θα τεθεί υπό έγκριση ο διοικητικός απολογισμός του 2015, ενώ επίσης θα εκλεγεί η εφορευτική επιτροπή που θα καθορίσει τις διαδικασίες για την εκλογή της νέας 19μελούς διοίκησης.

Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα συμμετέχουν 88 αντιπρόσωποι από τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Η συνέλευση γίνεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με αρκετές βιομηχανίες στο Βόλο να έχουν κλονιστεί και το φάσμα της αποβιομηχάνισης να απειλεί και πάλι τη Μαγνησία. Οι παρατάξεις εν όψει των εκλογών σήμερα θα παρουσιάσουν προτάσεις και θέσεις για τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν την εργατική τάξη, ενώ επίσης θα αναφερθούν και στο ασφαλιστικό που θεωρείται το πιο καυτό μέτωπο αυτήν την περίοδο με την Κυβέρνηση.

Μητέρα των μαχών

Το ΕΚΒ συμμετέχει όπως και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη στην 24ωρη απεργία που γίνεται με αφορμή τον προϋπολογισμό, αλλά και το ασφαλιστικό, καθώς οι αλλαγές που βρίσκονται προ των πυλών θεωρούνται «κόκκινο πανί» για τα συνδικάτα.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΓΣΕΕ και εστάλη προς τις διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων εν όψει της απεργίας μεταξύ άλλων τονίζεται: «Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.

Μετά την απεργία για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 έπεται συνέχεια άμεσα με δεδομένο το γεγονός ότι επιχειρείται και προωθείται και το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός νέου εκρηκτικού μείγματος φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της εναπομείνασας οικονομίας, οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου