ΤΟΠΙΚΑ

Παλλαϊκό «Οχι» Ζαγοράς – Μουρεσίου στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος

παλλαϊκό-οχι-ζαγοράς-μουρεσίου-στ-213408

Θα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Την αναβάθμιση της αστυνομικής υπηρεσίας στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου από Αστυνομικό Σταθμό σε Αστυνομικό Τμήμα, σε αντίθεση με τον υπηρεσιακό σχεδιασμό για μεταφορά των υπηρεσιών από το Πήλιο στην Ανακασιά, θα ζητήσει από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σε συνάντηση που θα επιδιώξει από βδομάδα, αντιπροσωπεία του δήμου και φορέων της περιοχής με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Παν. Κουτσάφτη.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων όπως Σύλλογοι, επαγγελματικές οργανώσεις κ.α., ομόθυμη ήταν η αντίδραση στους σχεδιασμούς της ΕΛ.ΑΣ. για κατάργηση της μόνιμης αστυνομικής υπηρεσίας στην περιοχή και την υπαγωγή της περιοχής στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας στην πλατεία Ανακασιάς.

Ο δήμαρχος κ. Π. Κουτσάφτης ενημέρωσε το Σώμα για όσα προηγήθηκαν και κάλεσε την τοπική κοινωνία σε σύσσωμη αντίδραση ώστε να μπει ένα φρένο στην αποψίλωση της περιοχής από Δημόσιες υπηρεσίες τη στιγμή κατά την οποία όλοι οι Καλλικρατικοί Δήμοι διαθέτουν στις έδρες τους Αστυνομικά τμήματα. Στη συνεδρίαση αναγνώστηκε ψήφισμα Συλλόγων και φορέων, το οποίο, όπως αποφασίστηκε, θα αποτελέσει τη βάση του ψηφίσματος που θα εκδώσει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Στη Ζαγορά λειτουργεί υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, η μοναδική τράπεζα στο Ανατολικό Πήλιο, η οποία και επωμίζεται των όγκο όλων των συναλλαγών που δημιουργούνται από την οικονομική δραστηριότητα του αγροτικού συνεταιρισμού Ζαγοράς αλλά και επιπλέον τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται από τους κατοίκους (Παραγωγούς, Επαγγελματίες, κλπ.) αλλά και τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή μας. Γεγονός που καθιστά την παρουσία της Αστυνομίας για την άμεση φύλαξη αυτής απαραίτητη πέρα από το γεγονός ότι μαζί με την μεταφορά του Α.Σ. Ζαγοράς μπορεί να φύγει και η Τράπεζα Πειραιώς.

Στο δήμο μας λειτουργούν επίσης εκατοντάδες Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, Εστιατόρια, Σούπερ Μάρκετ, Καφέ Μπαρ κλπ. τα οποία χρήζουν της άμεσης προστασίας της αστυνομίας καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν στόχος επιτήδειων ληστών, όπως και στο παρελθόν έχει συμβεί. Ο δήμος μας επίσης έχει μεγάλης αξίας ιστορικά κειμήλια.

Δεδομένου της μεγάλης απόστασης που δεν μπορεί να καλυφθεί με μια περιπολία που θα ξεκινά από την Ανακασιά (1 ώρα από το δήμο μας) θα διασχίζει όλον τον ορεινό όγκο του Πηλίου και θα έχει περιοχές ευθύνης συγχρόνως Πορταριά, Χάνια και Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου από Πουρί μέχρι Ξουρίχτι, ζητάμε την παραμονή αστυνομικής υπηρεσίας στη Ζαγορά με επαρκές προσωπικό και μέσα».

Το σχέδιο ψηφίσματος συνυπέγραψαν οι: Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, Σύλλογος Επαγγελματιών Ζαγοράς, Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυράχης, Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Μακρυράχης, Πουρίου, Κυνηγετικός Σύλλογος Ζαγοράς, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου Ζαγοράς, Δημοτικού Ζαγοράς, Δημοτικού Πουρίου, Σύλλογος Αλιέων, Κίνηση Πολιτών Ζαγοράς, Συνεταιρισμός Γυναικών Ζαγοράς, Ενωση Γυναικών Ζαγοράς, Τουριστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου