ΤΟΠΙΚΑ

Απάτη σε βάρος έξι Βολιωτών

απάτη-σε-βάρος-έξι-βολιωτών-214029

Για δήθεν αγορά οχημάτων σε πολύ καλές τιμές

Εκμεταλλευόμενος την αγάπη των Βολιωτών για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία 42χρονος Αθηναίος υπόσχονταν τη δήθεν αγορά οχημάτων σε ελκυστικές τιμές με το πρόσχημα προσωπικής διασύνδεσης με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού Αττικής. Σ’ ένα δίμηνο εξαπάτησε έξι Βολιώτες, απέσπασε ποσό 2.905 ευρώ και θα συνέχιζε τις απατεωνιές αν τη δράση του δεν ανέκοπτε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία μετά από προσεκτική έρευνα έστησε παγίδα και συνέλαβε το δράστη επ’ αυτοφώρω.

Ο χρόνος του απατεώνα άρχισε να μετρά αντίστροφα χθες το μεσημέρι. Σε ραντεβού με 40χρονο Βολιώτη, ο δράστης δέχτηκε και παρέλαβε σε προσημειωμένο χαρτονόμισμα το ποσό των 50 ευρώ για έξοδα μεταφοράς οχήματος που δήθεν είχε αγοράσει, από την Αθήνα στο Βόλο και έπεσε στα δίχτυα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 42χρονο και το προσημειωμένο χαρτονόμισμα, ενώ σε νομότυπη έρευνα στο ξενοδοχείο που διαμένει στο Βόλο βρήκαν και κατάσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο, δεκατρείς υπεύθυνες δηλώσεις των θυμάτων και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου πέτυχε και εξιχνίασε ήδη έξι περιπτώσεις απατών, οι οποίες συνέβησαν το τελευταίο δίμηνο στο Βόλο, ενώ εκτιμάται ότι από την πρόοδο της προανάκρισης θα προκύψουν και άλλες υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών.

Αναλυτικά σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά το χρονικό διάστημα από (16-10-2015) έως και χθες, ο 42χρονος χρησιμοποιούσε το πρόσχημα προσωπικών διασυνδέσεων με άτομο του Ο.Δ.Δ.Υ. Αττικής για δήθεν εξασφάλιση διάθεσης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών προς τα θύματά του σε πολύ καλές τιμές.

Ενεργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, κατόρθωσε να αποσπάσει από έξι διαφορετικά άτομα το συνολικό χρηματικό ποσό των (2.905) ευρώ, ως προκαταβολές για τη δήθεν επικείμενη αγορά. Η παράδοση των χρημάτων από τα θύματα στο δράστη λάμβανε χώρα τόσο διά ζώσης όσο και μέσω τραπεζικών καταθέσεων, ενώ προκειμένου να γίνει πιο πειστικός, ο 42χρονος τους ζητούσε να συντάξουν ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις περί δήθεν συμμετοχής τους σε δημοπρασίες του Ο.Δ.Δ.Υ.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου