ΤΟΠΙΚΑ

Δρόμοι – ποτάμια χθες το απόγευμα στο Βόλο

δρόμοι-ποτάμια-χθες-το-απόγευμα-στο-β-215539

Καταρρακτώδης βροχή μέσα σε λίγη ώρα

Ανοιξαν οι ουρανοί χθες στις 6 το απόγευμα στο Βόλο. Η καταρρακτώδης βροχή πλημμύρισε μέσα σε λίγο χρόνο τις κεντρικές οδούς της πόλης, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε χείμαρρους.

Ειδικά στην καρδιά του Βόλου, η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολία καθώς τα νερά είχαν πλημμυρίσει εκατέρωθεν το οδόστρωμα. Ωστόσο, η Τροχαία Βόλου δεν χρειάστηκε να εκτρέψει την κυκλοφορία.

Η νεροποντή ευτυχώς καταλάγιασε γρήγορα και ο μεγάλος όγκος του νερού απορροφήθηκε γρήγορα πριν δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα σε καταστήματα και σπίτια.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου δέχτηκε μόνο δύο κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, στις 6.30 μ.μ. στην οδό Γιάννη Δήμου στο ύψος της Κύπρου όταν υπόγειο πολυκατοικίας έμπασε νερά και στις 7 μ.μ. όταν υπόγειο πάρκινγκ σπιτιού πλημμύρισε από το νερό.

Και στις δύο περιπτώσεις έσπευσαν από ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες. Οι αντλήσεις υδάτων έγιναν σε γρήγορο χρονικό διάστημα, καθώς το νερό δεν ξεπερνούσε τους δέκα πόντους.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να συνδράμει και σε περιστατικό πυρκαγιάς, το οποίο προκλήθηκε σε εξωτερικό ρολόι σπιτιού στην Αγία Παρασκευή, στις 6.10 μ.μ., προφανώς λόγω βραχυκυκλώματος. Το πυροσβεστικό όχημα που έσπευσε τελικά δεν χρειάστηκε να κάνει ενέργειες, καθώς η φωτιά είχε σβήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου