ΤΟΠΙΚΑ

Σεξουαλική παρενόχληση στο 40% των γυναικών

σεξουαλική-παρενόχληση-στο-40-των-γυναι-217422

Βία έχει υποστεί μία στις τρεις γυναίκες σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα

Συγκλονιστικά στοιχεία φέρνει στο φως η νέα πανευρωπαϊκή μελέτη σύμφωνα με την οποία το 40-50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Rotaract Club of Volos, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της βίας των γυναικών, υπογραμμίζεται ότι «σύμφωνα με την τελευταία πανευρωπαϊκή μελέτη 1 στις 3 γυναίκες έχει υποστεί βία κάποια στιγμή στη ζωή της από το σύζυγό της ή το σύντροφό της, 1 στις 5 θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «στοιχεία που δοκιμάζουν -αν δεν ξεπερνούν- τα όρια και τις αντοχές του ανθρώπινου νου, βλέπουμε να έρχονται κάθε μέρα στην δημοσιότητα με θέμα την κακοποίηση των γυναικών. Κι αν μέχρι σήμερα υπερίσχυε η άποψη πως αυτό ήταν ζήτημα μόνο των υπό ανάπτυξη χωρών, νέες έρευνες ήρθαν να αποδείξουν πως η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου». Το πιο ανησυχητικό απ’ όλα όμως είναι πως στην πλειοψηφία τους τα θύματα φοβούνται ή ντρέπονται να μιλήσουν για το τι τους έχει συμβεί. «Το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών δεν είναι ένα πρόβλημα ατομικό, είναι ένα κατεξοχήν κοινωνικό πρόβλημα, είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να συνδράμουμε και ενισχύσουμε με κάθε μέσο ώστε να εξαλειφθεί. Είναι απόλυτη ανάγκη να μπει ένα τέλος στην ανοχή της κοινωνίας στη βία, τον στιγματισμό και την ενοχοποίηση των θυμάτων. Μιλώντας για την κακοποίηση βοηθάμε όλα τα θύματα της βίας να μην αισθάνονται ντροπή» καταλήγει η ανακοίνωση του Rotaract Club of Volos.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου