ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν υπάρχει εισήγηση για αύξηση ΦΠΑ»

δεν-υπάρχει-εισήγηση-για-αύξηση-φπα-851206

Η στρατηγική της κυβέρνησης για την οικονομία δεν θα αλλάξει διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός. «Προχωράμε με βάση όσα ανακοινώσαμε» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ.
Για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που τον Ιανουάριο θα κατατεθεί στην Κομισιόν ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι δεν φοβάται απόρριψή του, αλλά και ότι θα πετύχει τους στόχους του.
Το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα είναι διαφορετικό από εκείνο των άλλων χωρών, σημείωσε ο πρωθυπουργός, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η κυβέρνηση θα πετύχει στην προσπάθειά της.
Όπως τόνισε ο Γ. Παπαδρέου, το πρόβλημα της Ελλάδας οφείλεται κυρίως στην κατασπατάληση των πόρων οι οποίοι δεν κατευθύνθηκαν προς την ανάπτυξη, αλλά σε προγράμματα, όπως τα stage, και στη διαφθορά.

Ο Γ. Παπανδρέου ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μιας αύξησης του ΦΠΑ, απάντησε ότι δεν του έχει γίνει καμία τέτοια εισήγηση από το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας επίσης ότι ο πληθωρισμός δεν είναι πρόβλημα για την Ελλάδα.
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στις τράπεζες, τονίζοντας ότι παρότι έχουν χρηματοδοτηθεί δεν διοχέτευσαν τα χρήματα στην πραγματική οικονομία, αλλά προτίμησαν να κλείσουν κάποιες δικές τους τρύπες και να χρηματοδοτήσουν πολύ συγκεκριμένες εταιρίες.
Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε θετικός και είπε ότι θα σκεφτόταν και θα εξέταζε μια ενδεχόμενη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για διεξαγωγή από κοινού μιας απογραφής.
Συμπαθητική εξάλλου χαρακτήρισε την αντιπαράθεση με τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην Βουλή, για τον προϋπολογισμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου