ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Στρίβειν δια του αρραβώνος
Το «στρίβειν δια του αρραβώνος» ακολούθησε χθες στη Βουλή ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος. Μετά το αρχικό «ναι» της Ν.Δ. για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών που είχαν προτείνει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για να μη λέει κανένας ότι κάτι φοβάται η Ν.Δ., χθες το γύρισε: Αν υπάρχουν νέα στοιχεία για σύσταση νέων επιτροπών, να τα δούμε και να συμφωνήσουμε, είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. Αλλιώς, συμπλήρωσε, στο παρελθόν έγιναν επιτροπές που έβγαλαν και πορίσματα.
Ν.Τ.
Να ‘ταν κι άλλο!
Πάει το δώρο πριν γιορτάσουμε! Αυτή νομίζω η φράση μάλλον θα έχει γίνει σημαία πολλών τις τελευταίες ημέρες, μιας και αρκετοί είναι αυτοί που πήραν μεν το δώρο των Χριστουγέννων ή αλλιώς το 13ο μισθό και τον ξεκοκάλισαν αμέσως. Και φυσικά όχι σε αγορές, σε δώρα και διασκεδάσεις, αλλά σε τέλη για το αυτοκίνητο, σε ασφάλειες, σε δάνεια και κάρτες, ενοίκια, ρεύματα και νερά. Εμ, με τόσες υποχρεώσεις τι να πρωτοπερισσέψει από αυτό το δώρο…
Δ.Π
Τα ‘σπασαν
…Πάλι χθες τα μικροσωματίδια για πάνω από τεσσεράμισι ώρες. Όχι μόνο ξεπέρασαν το φράγμα των 50 ΡΜ10, αλλά έφτασαν τα 132 κυβικά μέτρα αέρα. Τι έκαναν πάλι χθες στο λιμάνι και γέμισε η ατμόσφαιρα ρύπους; Βέβαια, αν σκεφτεί κανείς πως τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες έχουν διπλασιαστεί, μάλλον μπορεί να καταλάβει γιατί σημειώθηκε πάλι αυτό το ρεκόρ. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι επισκέπτες έρχονται στην πόλη μας για καθαρό αέρα και ξεκούραση…
Δ.Π

Πάμε σινεμά
Χαμός γίνεται αυτές τις ημέρες στους κινηματογράφους της πόλης. Με 8 ευρώ απολαμβάνεις μια ταινία, περνάει ευχάριστα η ώρα σου και δεν ξοδεύεις και μια περιουσία σε πιοτά και φαγητά! Τελικά ο κόσμος θέλει και την εναλλακτική του διασκέδαση, αντί να είναι κάθε μέρα στις καφετέριες και τα μπαρ!
Δ.Π
Σφυρίζουν
….Τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν για ελάχιστα λεπτά και όχι τα μηχανάκια που δημιουργούν παράνομες ουρές. Ο λόγος για τους δημοτικούς αστυνόμους, που μπορεί να κάνουν υποδείξεις στους οδηγούς αυτοκινήτων για το πού και πόσο θα σταθμεύσουν, όμως όταν τους ρωτάς γιατί δεν κάνουν τις ίδιες υποδείξεις στους οδηγούς δικύκλων, δεν ξέρουν τι να απαντήσουν. Ας βρουν λοιπόν πρώτα την απάντηση και μετά ας σφυράνε συνέχεια.
Δ.Π

Κάνανε το χρέος του δημάρχου…
…Οι κάτοικοι της Δράκειας και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Αγριάς Νίκος Στόϊκος. Προχθές λοιπόν στη λαϊκή συνέλευση που έγινε στη Δράκεια, στην οποία και παραβρέθηκε απρόσμενα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο δήμαρχος έκρινε σωστό και σκόπιμο να πάει για φαγητό χωρίς ωστόσο να καλέσει τον ευρωβουλευτή! Τι να κάνουν οι άνθρωποι, είπαν να μην γίνουν ρεζίλι, και «δεξιώθηκαν» τον κ. Τρεμόπουλο στο καφενείο του χωριού…
Α.Φ.
Η ανησυχία τον έφερε στο Βόλο
Τι ανάγκασε τον Δήμαρχο Λαρισαίων Κ . Τζανακούλη να έλθει χθες στο Βόλο; Η ανάγκη να δημιουργηθεί μαζί με το Βόλο ένα κοινό μέτωπο όλων των φορέων των δύο πόλεων, που θα μπαίνει ανάχωμα στις σκέψεις των υπευθύνων της Κυβέρνησης για περικοπή έργων και δράσεων με πρόσχημα τη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Κάτι το χάντμπολ, κάτι τα συνοδά έργα, έχουν σπείρει ανησυχίες και στη Λάρισα, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με όσα συμβαίνουν στο Βόλο…
Υπάρχουν και εκλογές
…Βέβαια, όπως είπε ο Δήμαρχος Λάρισας που βρέθηκε χθες στο Βόλο, στις δύο πόλεις έχουν καλλιεργηθεί μεγάλες προσδοκίες για τους Μεσογειακούς, οπότε είναι απολύτως απαραίτητο να υλοποιηθούν όλα τα έργα που ήταν στο Φάκελο Διεκδίκησης. Το νέο χρόνο υπάρχουν και εκλογές, οπότε…
Επιστολή για να μην επαναληφθεί
Τα άκουσαν από τις παρατάξεις της μειοψηφίας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για την καθυστέρηση με την οποία ήλθαν προς έγκριση οι ισολογισμοί των Νομικών Προσώπων στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό υποχρέωσε χθες το πρωί το Δήμαρχο Βόλου να αποστείλει στους Διευθυντές των ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ και Ειδικής Μορφής την παρακάτω επιστολή:
«Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/12/09 επισημάνθηκε το πρόβλημα της μεγάλης καθυστέρησης στην κατάθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση ισολογισμών των επιχειρήσεων και οργανισμών.
Επειδή το έτος 2010 είναι και έτος εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει οι ισολογισμοί του 2009 να κατατεθούν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στην προθεσμία που ορίζει ο κώδικας περί Δήμων και Κοινοτήτων».
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στο Γενικό Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Νίκο Παλαμιώτη.
Η απόφαση της ΤΕΔΚ
Στις 16 Ιανουαρίου θα συγκληθεί η ΤΕΔΚ Μαγνησίας προκειμένου να αποφασίσει για την πρόταση της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων για τη νέα διοικητική διάρθρωση του Νομού. Λίγες μέρες αργότερα συγκαλείται και το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στην Αθήνα, προκειμένου να αποφανθεί οριστικά πάνω στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
Με απόφαση προέδρου
Γραμματέας στον Τομέα Διαφάνειας στη Νέα Δημοκρατία ορίστηκε με απόφαση του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας. Προφανώς και στην απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας βάρυνε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας ήταν ένας από εκείνους που πολλές φορές μίλησε για τη διαφάνεια στην πολιτική, κακοκαρδίζοντας ακόμη και το ίδιο του το κόμμα είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση.
Β.Κ

«Ακούει»
Επειδή πάντως δεν έχουμε δει πολλές φορές πρωθυπουργούς να αναγνωρίζουν δημόσια λάθη της κυβερνητικής πολιτικής και μάλιστα μέσα στις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης, ασφαλώς και μετράει στα θετικά του Γιώργου Παπανδρέου η παραδοχή ότι υπήρξε βεβιασμένη απόφαση όσον αφορά στα τέλη. Έδειξε τουλάχιστον ο πρωθυπουργός ότι «ακούει» τις φωνές της κοινωνίας και ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί και σε άλλα τυχόν στραβοπατήματα.
Β.Κ

Η μηχανή
Στην αντίπερα όχθη αυτών το σχόλιο περί επανάστασης στη δημόσια διοίκηση, με αφορμή τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη στελέχωση υπουργείων και κρίσιμων ΔΕΚΟ και οργανισμών, μάλλον δεν πρέπει να ικανοποίησε. Ειδικά όταν ο πολίτης πληρώνει αυτή την καθυστέρηση, όπως στην περίπτωση του εποχικού επιδόματος που αφορά στους οικοδόμους.
Ακόμη ισχύει προηγούμενη υπουργική απόφαση της κ. Πετραλιά, που ουσιαστικά «συρρίκνωσε» χρονικά την προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δεκάδες εργατοτεχνίτες έμειναν μέρες γιορτών χωρίς επίδομα. Θέλει καλύτερο ρεγουλάρισμα η μηχανή…
Β.Κ
Αναζητείται υποψήφιος
Οπως αποκάλυψε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο Καποδίστριας 2 στους ΟΤΑ πρέπει να θεωρείται δεδομένος και μέχρι το Μάρτιο ο Νόμος ψηφισμένος. Το Πολεοδομικό Συγκρότημα θα αποτελέσει έναν γιγαντιαίο Δήμο. Βόλος, Νέα Ιωνία, Αγριά, Αισωνία, Πορταριά, Ιωλκός και Μακρινίτσα μαζί, όπως η λογική επιτάσσει. Μεγάλη η πρόκληση και για τους δημοτικούς άρχοντες που θα ήθελαν να συνδέσουν το όνομά τους με ένα τέτοιο εγχείρημα. Και ενώ στην Κεντροαριστερά παρατηρείται συνωστισμός υποψηφίων και προμηνύεται κονταρομαχία για το χρίσμα, στην κεντροδεξιά καταγράφεται ένδεια.
Μόλις πρόσφατα ο Κυριάκος Μήτρου άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση συνένωσης δεν ενδιαφέρεται. Ο Θανάσης Νάκος απορρίπτει, σχεδόν αποκηρύσσει το ενδεχόμενο επανεμπλοκής του με την τοπική αυτοδιοίκηση. Τι θα κάνουν τελικά οι γαλάζιοι; Μια καλή ιδέα, που εξυπηρετεί και το στόχο της διεύρυνσης, θα ήταν να επιστρατεύσουν τον αναβαθμισμένο πλέον Παύλο Μαρκάκη. Αντέχουν τα στομάχια τους μια τέτοια εξέλιξη;
Ο κρυπτογράφος
Με ενθουσιασμό νεοφώτιστης
Νέα πρόσωπα στο χθεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο. Οι αλλαγές αφορούν στην παράταξη της ΝΑΣ. Ο Βουλευτής πλέον Απόστολος Νάνος έδωσε τη θέση τού επικεφαλής στο Γιώργο Χαρμάνη και έτσι πήρε το «βάπτισμα του πυρός» ως νέα νομαρχιακή σύμβουλος η δημοσιογράφος Εύη Καρυδάκη. Στην πρώτη της εμφάνιση έκανε πολλές παρεμβάσεις, ακόμα και εκτός διαδικασίας. Της ευχόμαστε να παραμείνει μαχητική και να μην ενσωματωθεί στο κλίμα της άνευρης τυπικότητας των συνεδριάσεων.
Χ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου