ΤΟΠΙΚΑ

Ανάψτε κανένα φως…

ανάψτε-κανένα-φως-851206

Το ότι ο Κ. Καραμανλής ο Β΄ άφησε πίσω του συντρίμμια, οφείλεται κυρίως στο ότι τις περισσότερες φορές… βαριόταν να ασχοληθεί με τα δυσάρεστα και να γίνει ο ίδιος δυσάρεστος σε συνεργάτες του. Και όταν τελικά αναγκαζόταν εκ των πραγμάτων να το κάνει, η ζημιά είχε γίνει. Παρά το νεαρό της ηλικίας του “κουράστηκε” -κατά πώς εξομολογήθηκε στον Νίκο Χατζηνικολάου- πολύ γρήγορα, επειδή ακριβώς δεν διακατεχόταν από το πάθος του Κωνσταντίνου Καραμανλή να “γράψει ιστορία”. Ώσπου στο τέλος, αντί να παλέψει με νύχια και με δόντια να συμμαζέψει ό,τι μπορούσε ως τον Μάρτιο, έσπευσε να παραδώσει την εξουσία. Να την ξεφορτωθεί
Δεν τα γράφω βέβαια όλα αυτά για να ασχοληθώ με τον τέως πρωθυπουργό, που με εξέπληξε για το ότι δεν παραιτήθηκε και από βουλευτής. Αλλά για να θυμίσω σε σας που σήμερα κυβερνάτε ότι ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα. Σε λίγο κλείνετε τρεις μήνες στην εξουσία. Και η κατάσταση είναι τέτοια που δεν θα μπορείτε να εξασφαλίζετε επί πολύ συγχωροχάρτια, επειδή τα έκαναν μαντάρα οι προηγούμενοι. Η δε εικόνα που εμφανίζετε για την ώρα, με τις καθυστερήσεις, τις δυσλειτουργίες, τη διγλωσσία και τα νεφελώματα, δεν θα γίνεται ανεκτή επί πολύ.
Κάποτε πρέπει να οργανωθείτε. Και πριν περάσετε νέο πνεύμα θυσιών, εγρήγορσης και αυταπάρνησης στους πολίτες, πρέπει πρώτα να το περάσετε στους αμεσότερους συνεργάτες σας.
Δεν συμμερίζομαι το είδος της δημοσιογραφίας με τα κατασκευασμένα ρεπορτάζ σαν αυτό με τη δήθεν προσφορά ακριβού ηλεκτρονικού υπολογιστή σε υπουργούς. Αλλά παραδεχθείτε την απλή αλήθεια. Από την όλη ιστορία προκύπτει ότι κανένα “νέο πνεύμα” δεν έχει περάσει, ούτε καν στους ανθρώπους που επιλέξατε να είναι το “δεξί σας χέρι”.
Όταν μπαίνουν σε διάλογο για το δώρο-φάρσα -όπως και οι προηγούμενοι το είχαν πάθει με τα Rolex- γιατί ο πολίτης δεν θα σκεφτεί “πόσα άλλα δώρα πέρασαν τελικά τις πόρτες υπουργικών γραφείων, χωρίς να το μάθουμε”;
Άμαθοι από εξουσία δεν είσαστε. Επομένως ούτε και από κακοτοπιές.
Εμφανίζετε όμως μια εικόνα που παραπέμπει στο παλιό ανέκδοτο: “Ανάψτε κανένα φως να οργανωθούμε, γιατί….”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου