ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγέλλουν εργολάβο και υπηρεσίες

καταγγέλλουν-εργολάβο-και-υπηρεσίες-851206

«Πνίγηκαν» από την αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών απέναντι σε αυθαιρεσίες σε βάρος χειμάρρου που υπερχείλισε στη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας, κάτοικοι των Πλατανιδίων, οι οποίοι προχώρησαν σε ομαδική αναφορά-καταγγελία προς τη Νομαρχία, το δήμο Αρτέμιδος και την Εισαγγελία Βόλου

Με την καταγγελία περιγράφουν μια πολύχρονη μάχη με δημόσιες υπηρεσίες για επικίνδυνες αυθαιρεσίες σε βάρος της φυσικής ροής και της κοίτης του χειμάρρου «Κουφάλα». Κατονομάζουν τον εργολάβο υπομηχανικό, κατασκευαστή από το 2001 δύο κατοικιών σε οικόπεδο κοντά στο χείμαρρο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τυγχάνει της ευνοϊκής μεταχείρισης υπηρεσιών της Νομαρχίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία τους, με τις συγκεκριμένες κατασκευές καταστράφηκε μέρος του τεχνικού έργου προστασίας πρανών, «έπεσαν» χώματα, πέτρες και οικοδομικά υλικά, φράσσοντας την κοίτη του σε μεγάλο μέρος, έγινε αυθαίρετη δόμηση τοιχίου σε λάθος θέση.

Οι διαμαρτυρίες τους, όπως περιγράφουν, ήταν αλλεπάλληλες, επισημαίνοντας στις αρμόδιες υπηρεσίες τους κινδύνους και ζητώντας να ληφθούν μέτρα.

Όμως, από το 2001 μέχρι σήμερα, παρά το ότι οι αιτήσεις τους διαδέχονταν η μια την άλλη, «οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι μας αντιμετώπισαν με αδιαφορία και δεν ενήργησαν προς το συμφέρον της πολιτείας και της κοινωνίας, αλλά προς συμφέρον του παρανομούντος εργολάβου».

Οι κάτοικοι των Πλατανιδίων φέρεται από όσα παραθέτουν στην καταγγελία-αναφορά τους ότι έχουν επιδοθεί σε μία χρονοβόρα έρευνα συγκέντρωσης στοιχείων γύρω από την κατασκευή των συγκεκριμένων κατοικιών, που δείχνουν ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε σχετικά με την έκδοση των αδειών τους ελέγχους και τους επανελέγχους δεν ήταν, κατά την άποψή τους, η ενδεδειγμένη.

Παρουσιάζουν πράγματα και καταστάσεις με συγκεκριμένες ημερομηνίες και «ονοματεπώνυμα», που δείχνουν αδράνεια υπηρεσιών απέναντι στο μπάζωμα του ρέματος.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι σε μια από τις αυτοψίες προς το τέλος του 2007, παρών ήταν ο εργολάβος υπομηχανικός, «ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, μετά την αυτοψία, παρέθεσε τσιπουράκι στο παράνομα κτισμένο μπάρμπεκιου, στο κλιμάκιο ελέγχου».

Η τελευταία έντονη βροχόπτωση στάθηκε για τους ίδιους, όπως λένε, η δικαίωσή τους. Ο χείμαρρος βρίσκοντας εμπόδιο στο στένεμα του ρέματος από τις συγκεκριμένες κατασκευές φούσκωσε και υπερχείλισε 50 μέτρα πριν τις αυθαίρετες παρεμβάσεις, παρασύροντας όλες τις παράνομες κατασκευές (μπάρμπεκιου, τοιχία, επιχώσεις, γέφυρα, μπάζα) και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε παρακείμενες ιδιοκτησίες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Οι υπογράφοντες την καταγγελία ζητούν να ληφθούν τα νόμιμα μέτρα κατά των υπευθύνων, ενώ προειδοποιούν ότι θα βρεθούν απέναντι σε οποιαδήποτε αποζημίωση ή επιδότηση των οικοπεδούχων των συγκεκριμένων κατοικιών, που «θα σήμαινε άμεση απόπειρα απενεχοποίησης όλων των εμπλεκομένων και νομιμοποίησης των παρεμβάσεων επί του ρέματος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου