ΤΟΠΙΚΑ

Απειλούν να κλείσουν δρόμους οι Σουρπιώτες

απειλούν-να-κλείσουν-δρόμους-οι-σουρπ-851206

Ποδαρικό στη νέα χρονιά με κινητοποιήσεις θα κάνουν οι κάτοικοι του δήμου Σούρπης. Μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, την οποία ακολούθησε η έκτακτη επιχορήγηση του δήμου από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 40.761 ευρώ, ο δήμαρχος Κ. Καραγκιόζογλου φαίνεται ανικανοποίητος από το ποσό και εμμένει στην απόφαση να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού την ερχόμενη Δευτέρα, εφόσον δεν ανακοινωθούν και νέες επιχορηγήσεις.
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται ο δήμαρχος Σούρπης περίπου 20 μέρες μετά την καταστροφική θεομηνία που έπληξε τη Μαγνησία. Η έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 40.000 ευρώ περίπου, σε συνδυασμό με τη ΣΑΤΑ που έφτασε χθες στο δήμο, ύψους περίπου 20.000 ευρώ, δεν στέκονται αρκετά για να γίνουν όλες οι απαραίτητες αποκαταστάσεις.
«Έχω τώρα λεφτά να φτιάξω το δήμο» έλεγε χθες ειρωνικά ο κ. Καραγκιόζογλου και πρόσθεσε πως «με 60.000 ευρώ σύνολο δεν φτιάχνεται ούτε το ¼ του δικτύου που έχει χαλάσει. Αν είναι δυνατόν. Άλλωστε με τι να πούμε, ότι είμαστε ευχαριστημένοι με έκτακτες επιχορηγήσεις που αφορούν παλιά αιτήματα;».
Μετά και από την τελευταία εξέλιξη δήμος και κάτοικοι εμμένουν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, δίνοντας ωστόσο χρόνο στην κεντρική πολιτική ηγεσία έως και την ερχόμενη Δευτέρα. «Θα περιμένουμε να αλλάξει ο χρόνος και τη Δευτέρα, εάν δεν έχουν σταλεί και άλλα χρήματα, θα προχωρήσουμε σε κλείσιμο του δήμου και συμβολικό αρχικά αποκλεισμό της Εθνικής Οδού».
Πάντως χθες ο κ. Καραγκιόζογλου έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αποτυπώνοντας για ακόμη μια φορά την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο και προβάλλοντας τα ανάλογα αιτήματα.
Ειδικότερα η δαπάνη και το κόστος αποκατάστασης των καταστροφών και ζημιών στο δήμο Σούρπης εκτιμήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Μαγνησίας, στο υπέρογκο ποσό των 1.500.000 ευρώ, το οποίο καταδεικνύει και το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη ο Δήμος Σούρπης. Ο κ. Καραγκιόζογλου μάλιστα απέστειλε έγγραφο στα αρμόδια υπουργεία, στο οποίο εξέθετε την κατάσταση και παρακαλούσε να μεριμνήσουν για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 250.000 ευρώ.
«Η κατάσταση είναι επείγουσα και χρήζει πραγματικά άμεσης παρέμβασης από την Πολιτεία, καθόσον ο Δήμος Σούρπης επλήγη σε τόσο μεγάλο βαθμό από την πρόσφατη θεομηνία, ώστε να τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των χιλιάδων κατοίκων του», επισημαίνει ο κ. Καραγκιόζογλου και ζητά τη διευθέτηση του αιτήματος του δήμου για οικονομική ενίσχυση ύψους 250.000 ευρώ.
Εν τω μεταξύ η Βιομηχανία Sovel, δια μέσου του Διευθυντή του εργοστασίου, προσέφερε μια νταλίκα με εμφιαλωμένα νερά και κλινοσκεπάσματα, ενώ η εταιρία Aristo Developers έστειλε ως άμεση ενίσχυση στους πλημμυροπαθείς της Σούρπης το ποσό των 10.000 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου