ΤΟΠΙΚΑ

Τρεις εβδομάδες χωρίς αξονικό τομογράφο το Νοσοκομείο Βόλου

τρεις-εβδομάδες-χωρίς-αξονικό-τομογρ-851206

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία εκατοντάδων περιστατικών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Βόλου, μιας και ο αξονικός τομογράφος είναι εκτός λειτουργίας εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες! Οι ασθενείς μετακινούνται είτε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ή σε ιδιωτικές κλινικές, ενώ το Νοσοκομείο περιμένει το κονδύλι για φτιάξει τη ζημιά.
Εκτός λειτουργίας για πάνω από 20 ημέρες είναι ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Βόλου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Παναγιώτη Μοσχοτζόπουλο.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση για ακόμη μία φορά στο Νοσοκομείο, αν και ο χαλασμένος αξονικός τομογράφος έχει γίνει πλέον συνήθεια κι αυτό γιατί η κίνηση είναι αυξημένη λόγω των εορτών και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τα περιστατικά.
Μάλιστα προχθές επιστρατεύτηκαν οι δυνάμεις του Νοσοκομείου, προκειμένου ασθενής που τραυματίστηκε στο τροχαίο που σημειώθηκε την ίδια ημέρα στο Μάραθο να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική, για να μπορέσει να βγάλει αξονική τομογραφία.
Άλλοι ασθενείς όμως που δεν τα καταφέρνουν να μεταφερθούν σε ιδιωτική κλινική στο Βόλο, πρέπει να μεταβούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας!
Εξηγώντας τους λόγους που ο αξονικός τομογράφος βρίσκεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκτός λειτουργίας, ο κ. Μοσχοτζόπουλος ανέφερε πως το εν λόγω μηχάνημα χρησιμοποιείται πολύ συχνά για εξετάσεις. Η λυχνία τού αξονικού χρησιμοποιείται για περισσότερο διάστημα απ’ ό,τι πρέπει, με αποτέλεσμα να «πρέπει να περιμένουμε να καίγεται η λυχνία και μετά να την αλλάζουμε. Και βρισκόμαστε συνεχώς στη διαδικασία να βρούμε κονδύλια για να φτιάξουμε τον αξονικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχοτζόπουλος.
Ο ίδιος σημείωσε πως εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να αγοραστεί νέος τομογράφος, σύγχρονος, ο οποίος να μπορεί να εξυπηρετήσει το Νοσοκομείο Βόλου.
Πάντως το ίδιο πρόβλημα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, το αντιμετωπίζουν πολλά Νοσοκομεία της Ελλάδας. Αλλά ,για παράδειγμα, στην Αθήνα τα Νοσοκομεία βρίσκονται και μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς, όμως στο Βόλο είτε πρέπει να μεταφερθούν στη Λάρισα είτε να εξυπηρετηθούν από ιδιώτες που έρχονται σε συμφωνία με το Νοσοκομείο για τις ώρες που μπορεί να χρησιμοποιεί τον αξονικό.
Τέλος, υπάρχει φόβος πως το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υφίσταται τουλάχιστον μέχρι και την Πρωτοχρονιά, πράγμα που αυξάνει την ανησυχία αλλά και την αγανάκτηση των γιατρών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου