ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Καλό, αλλά λίγο
Μετά την υπογραφή της απόφασης του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση για την κατανομή κονδυλίων σε δήμους και νομαρχίες, ώστε να καλύψουν τις πρώτες επείγουσες ανάγκες που προέκυψαν από θεομηνίες, ικανοποιημένος δήλωνε ο Απ. Παπατόλιας, καθώς η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας πήρε το υψηλότερο ποσό από τις υπόλοιπες σε σχέση με εκείνο που αιτήθηκε συνολικά.
Η ΝΑΜ έχει ζητήσει 3 εκατ. ευρώ και έλαβε χθες περίπου μισό εκατομμύριο και ο νομάρχης τόνιζε ότι σε καμία περίπτωση ο νομός δεν θα αρκεστεί σε αυτό και θα συνεχίζει να διεκδικεί και το υπόλοιπο κονδύλι που απαιτείται για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.
Β.Σ.
Σε ύφεση
Σε προσωρινή ύφεση είναι η έξαρση της νέας γρίπης, σύμφωνα με τους γιατρούς, ωστόσο δεν θα πρέπει αυτό να μας καθησυχάζει, καθώς υπάρχει περίπτωση να δούμε νέο μεγάλο κύμα τον Ιανουάριο. Βέβαια, εάν είμαστε τυχεροί, μπορεί να τη σκαπουλάρουμε και να μην επιβεβαιωθούν οι γιατροί. Αλλά εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε σε εγρήγορση και να μην μας πάρει από κάτω η ραθυμία των ημερών…
Δ.Π
Ο Νομάρχης
….Θεσσαλονίκης εθεάθη τα Χριστούγεννα σε γνωστό πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο του Βόλου να απολαμβάνει το δείπνο του μαζί με την οικογένειά του και με μερικούς φίλους. Ο Νομάρχης ήταν ιδιαίτερα φιλικός με το προσωπικό αλλά παράλληλα και πολύ απλός. Φεύγοντας από το εστιατόριο του ξενοδοχείου δεν παρέλειψε να ζητήσει να δει από κοντά τον chef και να του δώσει τα εύσημα για τις ωραίες εορταστικές γεύσεις!
Δ.Π
Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια
…Εφεραν πολύ κόσμο στα επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου. Εμ, τέτοιες μέρες ο κόσμος βγαίνει έξω να διασκεδάσει, αλλά δεν βάζει ένα φρένο στο φαγητό, στο ποτό και καταλήγει στο Νοσοκομείο. Μάλιστα μάθαμε πως τις πρώτες πρωινές ώρες των εορτών οι παράπλευρες οδοί ήταν γεμάτες από αυτοκίνητα κι όλοι είχαν να αφήσουν κάποιο για εξέταση στα επείγοντα. Ρε παιδιά, λίγο μέτρο δεν κάνει κακό. Ελπίζουμε για την Πρωτοχρονιά να μην συμβούν παρόμοια περιστατικά!
Δ.Π
Η κίνηση των ημερών
Χαμός έγινε αυτές τις ημέρες στην πόλη του Βόλου. Επισκέπτες από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Βολιώτες που ζουν σε άλλες πόλεις κι επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη, φοιτητές που γύρισαν να κάνουν γιορτές στα σπίτια τους και για να μην τα πολυλογούμε, η πόλη γέμισε κόσμο! Και αυτό φάνηκε περισσότερο στους δρόμους της πόλης, που ήταν από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και πολύ αργά το βράδυ τίγκα στην κίνηση. Καλά, για ελεύθερα πάρκινγκ δεν το συζητώ, έπρεπε να κάνεις τάμα για να βρεις. Πάλι καλά που το προαύλιο του Αγίου Νικολάου έχει κάτι κολωνάκια και το τοιχάκι και δεν είδαμε κανένα αυτοκίνητο να κάνει παρέα στη φάτνη!
Δ.Π
Να ‘ναι καλά το χριστουγεννιάτικο πνεύμα!!!
Θερμός εναγκαλισμός Παύλου Μαρκάκη και Κυριάκου Μήτρου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Το πνεύμα των Χριστουγέννων φαίνεται τους έφερε πιο κοντά και έτσι με ιδιαίτερη χαρά οι δύο άντρες αγκαλιάστηκαν, για να ρωτήσει μάλιστα ο κ. Μήτρου τον κ. Μαρκάκη χαριτολογώντας: «Πού είσαι, ρε Παύλο, χωρίς γραβάτα κιόλας;»…
Α.Φ.
Δόξα τω Θεώ…
…Να λέμε, το Κοιμητήριο έχει δουλειά, έλεγε χθες ο Αντώνης Παππάς. «Ο κόσμος πεθαίνει και οι δουλειές πάνε από το καλό στο καλύτερο», διαπίστωσε ο κ. Παππάς, ασκώντας στη συνέχεια κριτική στη λειτουργία του δημοτικού ραδιοφώνου!
Α.Φ.
Ξεχωριστές συνεδριάσεις
Ο Γιάννης Στάμος χθες πρότεινε με τη νέα χρονιά να μπαίνουν εμβόλιμες συνεδριάσεις για τους ισολογισμούς και προϋπολογισμούς των οργανισμών του δήμου Βόλου. «Έτσι που γίνεται η κουβέντα, δεν μπορώ να παρακολουθήσω» σημείωσε, ωστόσο ο κ. Τσαμπρινός έσπευσε να τον ρωτήσει αν πράγματι δεν καταλαβαίνει, για να του απαντήσει ο κ. Στάμος πως «καταλαβαίνω, αλλά δεν θέλω να μιλήσω, γιατί θα πούμε πολλά»…
Α.Φ.
Ορεξάτοι…
…Πάντως ήταν χθες στο δήμο Βόλου, αφού φαίνεται πως ξεκουράστηκαν μέσα στις γιορτές. Εξηγώντας λοιπόν ο κ. Φοινικόπουλος για ποιο λόγο παραιτήθηκε ο κ. Τσαμπρινός από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό, σημείωσε πως σύμφωνα με τον κανονισμό πρέπει να υπάρχει ίδιος αριθμός αντρών και γυναικών και για να διατηρηθεί η ισορροπία έπρεπε είτε να παραιτηθεί ένας εκ των δύο είτε να «προχωρήσουμε σε ακούσια αλλαγή φύλου»!
Α.Φ.
Συμπληρωματικό πόρισμα
Μέχρι τις 14 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν παραδώσει το συμπληρωματικό πόρισμα που ζήτησε η υπεράσπιση του πρώην Προέδρου του Συνδέσμου του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Βόλου και Νέας Ιωνίας κ. Θανάση Κουντουρά και το οποίο έχουν αναλάβει οι δύο ορκωτοί λογιστές, που ορίστηκαν εξαρχής από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.
Εξάλλου χθες για την ίδια υπόθεση κλήθηκε και κατέθεσε και ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης.
Ανώνυμη επιστολή
Μία ανώνυμη επιστολή που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στα χέρια των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας του Δήμου Βόλου μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα για κάποιους της πλειοψηφίας. Το θέμα είναι ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία να την πυροδοτήσει…
Ηθελαν να ξεμπερδέψουν εύκολα
…Από τη στιγμή που στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το προεδρείο επέλεξε να υπάρξουν τοποθετήσεις για το σύνολο σχεδόν των Νομικών Προσώπων του Δήμου, ήταν φυσικό η μείζονα μειοψηφία να σφυροκοπήσει την πλειοψηφία για ορισμένες πλευρές άσκησης της διοίκησής τους. Ετσι το σκεπτικό της πλειοψηφίας άντε να τελειώνουμε μία ώρα αρχύτερα, μάλλον τους βγήκε ξινό…
Τελευταία στιγμή
…Εντύπωση προκάλεσε σε δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν εκπνεύσει το 2009 πολλά Νομικά Πρόσωπα έφεραν προς έγκριση τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης του 2008. Την ίδια στιγμή που, όπως σημείωναν, άλλοι Οργανισμοί -όπως ο Οργανισμός του Κέντρου Παιδιού ή ο ΔΟΥΚ- έχουν καταθέσει προς έγκριση τους ισολογισμούς τους ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο…
Ενοχλημένος
…Πάντως χθες ήταν διάχυτη η πρεμούρα του προεδρείου να τελειώσει νωρίς το Δημοτικό Συμβούλιο, με το Νίκο Ζαρκάδα από τη μείζονα μειοψηφία να νιώθει ενοχλημένος από σχόλια του τοπικού Τύπου ότι με τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Σώματος οι δημοτικοί σύμβουλοι βγάζουν το κατιτίς τους…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
Νέα διοίκηση
Μέχρι το Μάρτιο… μην ετοιμάζεστε για αλλαγές, ήταν το σήμα που έστειλαν… από το ΙΚΑ στο Βόλο. Περί ορισμού νέου διοικητή ο λόγος και η απάντηση ήταν σαφής προς τους συνδικαλιστές του Βόλου. Το όνομα του Ροβέρτου Σπυρόπουλου είναι αυτό που ακούγεται ότι θα προεδρεύσει του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, εάν και κανείς δεν ξέρει μέχρι τελευταία στιγμή τι μέλλει γενέσθαι με τις καραμπόλες. Μέχρι τότε βέβαια στα υπηρεσιακά συμβούλια, που επίσης δεν έχουν αλλάξει, γίνεται «πάρτι».
Β.Κ

Αναδρομικά
οι επιχορηγήσεις
Μπορεί εμάς τους απλούς πολίτες να μας έχουν πείσει ότι είναι ανάγκη να υποστούμε και νέες θυσίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που φτάνουν μέχρι την περικοπή επιδομάτων και πάγωμα μισθών, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τα κόμματα. Όπως διάβαζα στον αθηναϊκό Τύπο, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. συμφώνησαν στο παρασκήνιο και εισέπραξαν αναδρομικά τις κρατικές επιχορηγήσεις μέχρι και το 2016! 110 εκ. πήρε το ΠΑΣΟΚ και 130 εκ. η Νέα Δημοκρατία.
Β.Κ

Παράταση
Πολλές οι παρενέργειες από την καθυστέρηση στον ορισμό Γραμματέων, όπως στο Υπουργείο Οικονομίας. Υποχρεώθηκε η Υπουργός Λούκα Κατσέλη να δώσει παράταση μέχρι τέλος Ιανουαρίου για την υποβολή επενδυτικών σχεδίων από τις επιχειρήσεις. Η μη στελέχωση των νευραλγικών υπηρεσιών κατέστησε αναγκαία την παράταση, ώστε να υπάρξει ο χρόνος ελέγχου αφενός των φακέλων και αφετέρου οι επενδυτές να μπορούν να συγκεντρώσουν όλα τα δικαιολογητικά για τις αντίστοιχες επενδύσεις. Μεσούσης της οικονομικής κρίσης τέτοιες παρατάσεις, εάν μη τι άλλο, φρενάρουν και τις όποιες επενδύσεις. Χρειάζεται περισσότερη σπουδή, για να κινηθούν οι διαδικασίες πιο γρήγορα.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου