ΤΟΠΙΚΑ

Θα μειωθεί το κόστος ενέργειας, δεσμεύτηκε η υφυπουργός Θ. Τζάκρη

θα-μειωθεί-το-κόστος-ενέργειας-δεσμεύ-285800

Τη δέσμευση ότι εντός δέκα ημερών η υφυπουργός αρμόδια για θέματα βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη με τον πρόεδρο της ΔΕΗ θα καλέσουν τη Χαλυβουργία για να της ανακοινώσει ειδικό τιμολόγιο και εφαρμογή προγράμματος διακοψιμότητας κατάφερε να αποσπάσει το Σωματείο Εργαζομένων στη Χαλυβουργία Βόλου.

Σε συνάντηση με την υφυπουργό και τους εκπροσώπους των υπουργών Εργασίας και Περιβάλλοντος Ενέργειας καθώς και το βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο το Σωματείο απέσπασε δεσμεύσεις επιπλέον και για την έκδοση πιστοποιητικών παραγωγής ανθράκων.

Οι δεσμεύσεις της κ. Τζάκρη ικανοποίησαν το Σωματείο, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου παρευρέθηκε σύσσωμο στη συνάντηση, καθώς υπάρχει η αισιοδοξία ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα επανέλθουν σε αυτές του 2011.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Θεόδωρος Γκλαβίνης είπε ότι εάν πράγματι εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις τότε το ενεργειακό κόστος θα μειωθεί και η επαναφορά της επιχειρησιακής σύμβασης σε αυτή του 2011 είναι απολύτως ρεαλιστική.

Να επισημανθεί ότι μέχρι τις 20 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι περιμένουν να τους καλέσει η εργοδοσία και να συζητήσουν για τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση.

Το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας χαλάρωσε στο τέλος Σεπτεμβρίου με μείωση στις 11 μέρες από 13 που ήταν και πλέον σταμάτησε.

Η εταιρεία είχε δεσμευτεί στην τελευταία συνάντηση ότι στην επόμενη επιχειρησιακή σύμβαση δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί η διατήρηση της μείωσης των αποδοχών και η εκ περιτροπής εργασίας.

Τριμερής για τη ΒΙΣ

Στο μεταξύ, τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη για το θέμα της ΒΙΣ. Οι βουλευτές Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκης Μπαλλής ενημέρωσαν χθες το υπουργείο για όλες τις εξελίξεις γύρω από το εργοστάσιο και τους εργαζόμενους ώστε να υπάρχει επαρκής ενημέρωση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου