ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Κενά στα σχολεία ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων»

κενά-στα-σχολεία-ένα-μήνα-μετά-την-ένα-286999

Τονίζει σε ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος

Ερώτηση σχετικά με τα κενά εκπαιδευτικών που παρουσιάζονται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία της μαθητικής κοινότητας, κατάθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον υπουργό Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων.

Η ερώτηση του Βουλευτή έχει ως εξής: «Ενας μήνας έχει περάσει σχεδόν από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και κάποια σχολεία δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν τις πόρτες τους στους μαθητές, ενώ κάποια υπολειτουργούν. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου ότι αυτή τη χρονιά η έναρξη των μαθημάτων θα βρει όλους τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους, εντούτοις μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη σχολική έναρξη των τελευταίων χρόνων.

Τα λειτουργικά κενά φθάνουν τις 10.000 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την Ειδική Αγωγή και τα Τμήματα Ένταξης, παρόλο που βάση καταγραφών του ΚΕΔΔΥ το 10% έως 15% των μαθητών χρήζει στήριξης. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η κατάσταση είναι παρόμοια, με τα κενά σε κάποιες ειδικότητες να διαμορφώνουν καθεστώς δυο ταχυτήτων, καθώς υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν κανονικά και άλλα που δεν μπορούν να καλύψουν το ημερήσιο πρόγραμμα διδασκαλίας. Τέλος, παρατηρείται και το φαινόμενο των πολυπληθών τμημάτων στα σχολεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.»

Αλλη μια χαμένη χρονιά το 2016 για τους νέους

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μαζί με άλλους 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το μείζον ζήτημα που ταλανίζει τη νεολαία, την αύξηση της ανεργίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου