ΤΟΠΙΚΑ

Εμπορος ναρκωτικών ο 36χρονος Αλβανός

εμπορος-ναρκωτικών-ο-36χρονος-αλβανός-287391

Κάθειρξη έντεκα ετών και χρηματική ποινή 80.000 ευρώ από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων εκκρεμούσε σε βάρος του 36χρονου Αλβανού, που συνέλαβε προχθές στις 7 το απόγευμα μετά από κινηματογραφική καταδίωξη με τραυματισμό τριών αστυνομικών στο Βόλο η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Ο 36χρονος έμπορος ναρκωτικών επρόκειτο να διακινήσει 195 δόσεις λευκού θανάτου σε πιάτσες τοξικομανών αν δεν ανέκοπταν τη δράση του οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες που υπήρχαν ότι κρυβόταν με τη σύντροφό του σε ημιυπόγειο διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει στο Βόλο.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε χθες ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος τόσο κατά του κακοποιού όσο κατά και της 39χρονης συντρόφου του, που επίσης συνελήφθη στο διαμέρισμα.

Ο αιφνιδιασμός που πέτυχαν οι αστυνομικοί συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση του 36χρονου, ο οποίος αποπειράθηκε να διαφύγει δύο φορές τόσο κατά τη σύλληψη όσο και κατά τη μεταφορά του στην Αστυνομία με περιπολικό χτυπώντας ανελέητα τους αστυνομικούς με χέρια – πόδια σαν αγρίμι.

Τη στιγμή που βγήκε από το διαμέρισμα ανυποψίαστοι οι αστυνομικοί, που παρακολουθούσαν τη δράση του εδώ και μία εβδομάδα, τον προσέγγισαν και κινήθηκαν να τον συλλάβουν, όμως εκείνος άρχισε να τους χτυπά.

Μετά από συμπλοκή στην οδό Σολωμού με Μεταμορφώσεως ο κακοποιός ακινητοποιήθηκε. Οι αστυνομικοί τον έβαλαν στο περιπολικό για να το μεταφέρουν στην Αστυνομική Διεύθυνση. Ωστόσο, ο 36χρονος τους επιτέθηκε εκ νέου και τραυματίζοντάς τους τρεις κατάφερε να αποβιβαστεί από το όχημα και άρχισε να τρέχει πεζός.

Με τη συνδρομή προστρέξαντων αστυνομικών ο έμπορος ναρκωτικών ακινητοποιήθηκε στα 500 μέτρα από το σπίτι και οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες. Η 39χρονη σύντροφός του είχε ήδη συλληφθεί, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το διαμέρισμά τους.

Στις έρευνες με τη συνδρομή και ειδικά εκπαιδευμένου σκύλοι οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μία ποσότητα ηρωίνης βάρους 16,22 γραμμαρίων, κάνναβη υπό μορφή σοκολάτας βάρους 16,14 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 4,43 γραμμαρίων, 70 ναρκωτικά χάπια, ένα τσεκούρι, δύο κινητά τηλέφωνα (εκτιμάται ότι χρησιμοποιούταν ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών) και το ποσό των 300 ευρώ (επίσης ως προερχόμενο από διακίνηση).

Οι δράστες παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον Ανακριτή Βόλου και πήραν προθεσμία για τη Δευτέρα. Να επισημανθεί ότι οι τρεις αστυνομικοί μετέβησαν προχθές στο Νοσοκομείο και έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου