ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Βόλου: «Δεν είμαστε αρμόδιοι»

δήμος-βόλου-δεν-είμαστε-αρμόδιοι-289763

Δεν είναι αρμόδιος για θέματα λειτουργίας της αγοράς ο Δήμος Βόλου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου με αφορμή τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής, οπότε και εκατοντάδες επιβάτες κρουαζιερόπλοιων αντίκρισαν μια «νεκρή πόλη».

Συγκεκριμένα, από το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου, αναφέρονται τα εξής:

«Συνεχίζεται από ορισμένες πλευρές η προσπάθεια να αποδοθεί στο Δήμο Βόλου ευθύνη για το γεγονός ότι την περασμένη Κυριακή η εμπορική αγορά παρέμεινε κλειστή, καίτοι την πόλη είχαν κατακλύσει χιλιάδες επισκεπτών, από τρία κρουαζιερόπλοια που κατέπλευσαν την ίδια ημέρα.

Επειδή ο θόρυβος αυτός συντηρείται από άτομα και φορείς, που είτε έχουν άγνοια, είτε δόλια σκοπιμότητα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε κατηγορηματικά και προς κάθε κατεύθυνση ότι τα του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς καθορίζονται από Νόμους και διατάξεις, στην εφαρμογή και υλοποίηση των οποίων ο Δήμος ουδεμία σχέση και αρμοδιότητα έχει, ανεξάρτητα από το ότι η πάγια θέση μας είναι υπέρ της συνεχούς λειτουργίας της αγοράς, για να ενισχυθεί η τοπική μας οικονομία και ο τουρισμός» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα με αφορμή την κριτική που ασκείται
τονίζεται ότι «οι ισχυρισμοί ότι χάρις στους εξωτικούς χορούς της κυρίας τάδε κατά τη διάρκεια υποδοχής των τουριστών ή της γοητείας του κ. δείνα στη διάρκεια εκθέσεων ή διαπραγματεύσεων συμβολαίων είναι κάτι περισσότερο από φαιδροί και σίγουρα ευθέως ανάλογοι του κύρους και της σοβαρότητας αυτών που τους υποστηρίζουν.

Ο Δήμος Βόλου, που προσβλέπει φυσικά στην ανάπτυξη και αυτού του κομματιού του τουριστικού προϊόντος, με την εκμετάλλευση της ευνοϊκής συγκυρίας που προαναφέρθηκε, ασκεί με υπευθυνότητα και τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, τις ευθύνες που του αναλογούν».

Γίνεται αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί προς αυτή την κατεύθυνση και καταλήγοντας επισημαίνει: «Ο ρόλος που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ο Δήμος στον τομέα αυτό, είναι καθαρά συντονιστικός μεταξύ των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων, καθένας από τους οποίους πάντως οφείλει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις και τους στόχους του.

Ο Δήμος πχ δεν μπορεί να καθορίσει το ωράριο λειτουργίας της αγοράς, δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να κατασκευάσει υποδομές στο χώρο του λιμανιού, ιδιαίτερα μάλιστα όταν ο ΟΛΒ εισπράττει ένα σημαντικό ποσό από τον κατάπλου κάθε κρουαζιερόπλοιου και γενικά δεν πρέπει να υποκαθιστά τους επιχειρηματίες του χώρου.

Επιτέλους ας υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος, χωρίς παλινωδίες και υπεκφυγές, και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν έναντι της πόλης και των πολιτών, χωρίς ακρότητες και γελοιότητες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου