ΤΟΠΙΚΑ

Μπλοκ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική από την ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας

μπλοκ-ενάντια-στην-κυβερνητική-πολιτ-346278

Συγκροτούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ενόψει ΔΕΘ για το τρίτο μνημόνιο

«Δεν είναι σημειολογική η παρουσία μας στη ΔΕΘ. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα μπλοκ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική». Αυτό δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος ενόψει της ΔΕΘ.

«Το νέο μνημόνιο -επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ν.Τ. των δημοσίων υπαλλήλων- οδηγεί σε ύφεση την οικονομία μας, ολοκληρώνει την ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και διευρύνει τη φτώχεια μέσα στην ελληνική κοινωνία. Επιβάλλει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των τραπεζών και του κεφαλαίου και ανοίγει το δρόμο για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Ολοκληρώνει με τον πλέον βάρβαρο τρόπο τη λογική του 1ου και 2ου Μνημονίου, δηλαδή, ότι μόνη λύση για τη χώρα μας είναι ο δρόμος της λιτότητας και της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων με ένα λαό φτωχό, χωρίς δημοκρατικά δικαιώματα σε μία χώρα αποικία χρέους.

Οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός, στηριζόμενοι και στην πρόσφατη εμπειρία τους, γνωρίζουν ότι βασικός και καθοριστικός παράγοντας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και για το άνοιγμα του δρόμου για ουσιαστικές και ριζοσπαστικές αλλαγές σε όφελος τους, είναι η ανάπτυξη ενός μαζικού, εργατικού και λαϊκού κινήματος, που θα κάνει αυτούς τους στόχους δική του υπόθεση».

Σύμφωνα εξάλλου με το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ «οι εργαζόμενοι και το εργατικό κίνημα, ενόψει και των επικείμενων εκλογών, θα κρίνουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με βάση τα ταξικά τους συμφέροντα, καθώς και το κατά πόσο οι πολιτικές, το πρόγραμμα και οι διακηρύξεις τους βρίσκονται σε συμφωνία με αυτά. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα ανεκπλήρωτα αιτήματα – στόχους όπως η κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων και ζητείται η επαναφορά όλων των εργατικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που ανατράπηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο, καθώς και του κατώτατου μισθού, των ΣΣΕ και της Κυριακάτικης αργίας».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου