ΤΟΠΙΚΑ

Συνταγογράφηση φυτοπροστατευτικών προϊόντων

συνταγογράφηση-φυτοπροστατευτικών-π-348666

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους συνταγογράφους που έχουν εγγραφεί στο τηρούμενο ειδικό μητρώο της Υπηρεσίας μας ότι με το αριθ.πρωτ.7954/91534/24-8-2015 έγγραφο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, παρατείνεται η προαιρετική πιλοτική εφαρμογή του συστήματος συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων μέχρι 25/10/2015.

Η παράταση εξυπηρετεί τους παρακάτω στόχους:

  • την εξοικείωση με την εφαρμογή των ενδιαφερομένων συνταγογράφων και επαγγελματιών χρηστών γεωργικών φαρμάκων. Ωστόσο, η έκδοση συνταγών μέχρι 25-10-2015 θα καταχωρείται στο σύστημα και πρέπει να είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία.
  • την υποβολή σχολίων με σκοπό τη βελτίωση της παρεχόμενης υπηρεσίας
  • την ανάπτυξη ιδιωτικών πακέτων από κάθε ενδιαφερόμενο, παρά το γεγονός ότι η ψηφιακή υπηρεσία της συνταγογράφησης θα παρέχεται δωρεάν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας..

Στις 26-10-2015 η δημιουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής ολοκληρώνεται και μετά τις 26-11-2015 καθίσταται υποχρεωτική η έκδοση συνταγής χρήσης γεωργικού φαρμάκου, ώστε να είναι νόμιμη η χορήγησή τους στους επαγγελματίες χρήστες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου