ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού στη ΔΕΘ ενάντια στο μνημόνιο

ραντεβού-στη-δεθ-ενάντια-στο-μνημόνιο-351308

Τα συνδικάτα του Βόλου προγραμματίζουν δυναμική παρουσία

Ραντεβού στη ΔΕΘ δίνουν τα συνδικάτα της Μαγνησίας που θα συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται το ερχόμενο Σάββατο ενάντια στην Κυβερνητική πολιτική και το τρίτο μνημόνιο που ψηφίστηκε.

Το ΕΚΒ μαζί με την ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, ενώ το ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Με αφορμή την κινητοποίηση σε ανακοίνωσή του το ΕΚΒ επισημαίνει σε κάλεσμά του προς τα πρωτοβάθμια σωματεία ότι «στις 5 του Σεπτέμβρη πρέπει να είμαστε όλοι στη ΔΕΘ. Για να …υπενθυμίσουμε στον Αλέξη Τσίπρα και στη συγκυβέρνηση ότι ακόμη περιμένουμε την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, τη θεσμική επαναθωράκιση της ΕΓΣΣΕ, την κατοχύρωση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, τη θεσμική προστασία των εργαζόμενων από τις απολύσεις και τις άλλες εργοδοτικές αυθαιρεσίες, την προστασία του συνταγματικού μας δικαιώματος στην απεργία! Αντί για όλα αυτά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια αγριότερη λαίλαπα περικοπών των μισθών και συντάξεων, μ’ ένα ληστρικότερο φορολογικό σύστημα και με ακόμη βιαιότερες αξιώσεις των δανειστών για: διαρκή, μονόπλευρη λιτότητα, πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, περιορισμό ακόμη και της μετενέργειας. Οι χειρότεροι φόβοι μας δυστυχώς γίνονται πραγματικότητα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από αυτή του αγώνα, για να ακυρώσουμε τις καταστροφικές επιταγές των μνημονίων και το ξεπούλημα της χώρας μας».

Ο Σύλλογος συνταξιούχος ΤΑΙΠΕΤ – Τσιμεντοβιομηχανιών εξάλλου με ανακοίνωσή του καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν μαζικά στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη «ενάντια -όπως τονίζει- στην πολιτική της φτωχοποίησης των συνταξιούχων και εργαζομένων και γενικότερα για την εξαθλίωση της χώρας». Η ώρα αναχώρησης έχει οριστεί από το Δημαρχείο του Βόλου στις 14.00.

Kάλεσμα απηύθυνε και το ΜΕΤΑ Μαγνησίας τονίζοντας ότι «για εμάς, αιτήματα άμεσης προτεραιότητας συνεχίζουν να αποτελούν η ακύρωση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, η επαναφορά όλων των εργατικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που ανατράπηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο, καθώς και του κατώτατου μισθού, των ΣΣΕ και της Κυριακάτικης αργίας, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το οποίο είναι άδικο, ταξικό και παράνομο και για τη δημιουργία και τη διόγκωσή του καμιά ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός, το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσια ιδιοκτησία και ο κοινωνικός έλεγχος».

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ

Επίσης κάλεσμα για το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. κάνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στη νέα σφαγή της ζωής μας, στο νέο μνημόνιο που έφερε στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από κοινού με την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Δεν πρέπει να χαθεί στιγμή. Καμία ανοχή. Δε χωρά απογοήτευση και εφησυχασμός. Στην επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – επιχειρηματικών ομίλων απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατογειτονιά. Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στο νέο μνημόνιο – λαιμητόμο, με τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενόψει της ΔΕΘ. Δεν δίνουμε καμία συναίνεση στα βάρβαρα μέτρα, οργανώνουμε την πάλη για να ακυρωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά. Ολοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλ. Αριστοτέλους, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ.». Πούλμαν θα αναχωρήσουν μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου στις 2 μ.μ.

«Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να επιλέξουμε το δρόμο της ανατροπής. Να μην ξεγελαστούμε από νέους σωτήρες, δήθεν αγνούς και αμόλυντους και να απαντήσουμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, με δυνατά συνδικάτα και λαϊκές επιτροπές. Παλεύουμε και θα πετύχουμε την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, κόντρα στο ξεπούλημα των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ, ΕΚΒ και στα σωματεία που πλειοψηφούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κίνημα μαζικό, δημοκρατικό, μαχητικό, ώστε να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα κόμματά τους και τις διεθνείς συμμαχίες τους. Για αυτό δυναμώνουμε και το Συνδικάτο μας, δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ» αναφέρει εξάλλου το Σωματείο εργατοϋπαλλήλων Τύπου, χάρτου και γραφικών τεχνών Μαγνησίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου