ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμάζονται για την πρώτη εκδήλωση της ΛΑ.Ε. στο Βόλο

ετοιμάζονται-για-την-πρώτη-εκδήλωση-τ-351319

Αύριο στην παραλία, μπροστά από το «Αχίλλειο»

Ανεβάζει ρυθμούς η «Λαϊκή Ενότητα» στη Μαγνησία εν όψει της πρώτης πολιτικής εκδήλωσης αύριο Πέμπτη στις 8.30 μ.μ. στο «Αχίλλειο» στην παραλία του Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ Ε. ΦΩΚΙΔΗΣ

Στην παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης, προσκαλούνται από τη Συντονιστική Επιτροπή του κόμματος στη Μαγνησία όχι μόνο πρόσωπα που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από άλλους αριστερούς αντιμνημονιακούς χώρους και σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδήλωση θα παρευρεθούν τα περισσότερα από τα μέλη του ψηφοδελτίου.

Την παρουσίαση της διακήρυξης και την κεντρική ομιλία εκτιμάται ότι θα κάνει ο βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας στη Μαγνησία κ. Κων. Δελημήτρος, ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού στη Μαγνησία.

Θέση στο συνδυασμό φαίνεται πως έχει κλείσει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» κ. Μαργ. Πατσιαντάς με πληροφορίες να τον φέρουν στη δεύτερη θέση της λίστας για την οποία υπάρχουν στη «Λαϊκή Ενότητα» ελπίδες πως θα είναι εκλόγιμη στη Μαγνησία.

Υψηλά στις θέσεις της λίστας εκτιμάται πως θα βρίσκεται και ο κ. Νικ. Τσανής, επικεφαλής δημοτικής παράταξης μειοψηφίας στο Δήμο Αλμυρού, ενώ συμμετοχή φαίνεται να διεκδικούν και κάποια από τα μέλη της πρώην Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που μετακινήθηκαν στη «Λαϊκή Ενότητα».

Στο μεταξύ, σύγχυση προκλήθηκε χθες από την ιδιότητα του ιδρυτικού μέλους της ΛΑ.Ε. που χρησιμοποίησε σε αρθρογραφία της η κ. Αθηνά Λαοπόδη, πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαγνησίας της ΛΑ.Ε. επισημαίνουν πως η κα Λαοπόδη, δεν είναι ιδρυτικό μέλος της ΛΑ.Ε., ενώ η ίδια επισημαίνει ακριβώς το αντίθετο, τονίζοντας ότι συμμετείχε στην ιδρυτική συνέλευση της ΛΑ.Ε. στην Αθήνα και υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος.

Ωστόσο, την άρνησή τους να συμπορευτούν με την κα Λαοπόδη στη «Λαϊκή Ενότητα» είχαν εκφράσει τα ίδια στελέχη όταν με ομαδική κίνηση, αποχώρησαν από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως να ενημερώσουν την κα Λαοπόδη, η οποία ήταν επίσης μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και είχε γνωστοποιήσει στους οκτώ συντρόφους της, ότι επιθυμούσε να ενταχθεί στην ομαδική κίνηση αποχώρησης και ένταξης στη ΛΑ.Ε. Τελικά, την αγνόησαν και αναγκάστηκε σε ατομική δήλωση παραίτησης από τη Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον ωστόσο προκαλεί η χθεσινή κίνηση μελών της Αριστερής Ανασύνθεσης στην ΚΣΕ και το ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ να παραιτηθούν από τα κεντρικά. «Δεν μπορούμε, αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, να ακολουθήσουμε αυτή την κατεύθυνση και διαλέγουμε το δρόμο της πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας με την Λαϊκή Ενότητα και άλλα ριζοσπαστικά αριστερά κομμάτια. Η αυτόνομη κάθοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα είναι πίσω και από τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες των καιρών».

Συζητήσεις μεταξύ στελεχών της ΛΑ.Ε. και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φέρεται πως έχουν πραγματοποιηθεί και στη Μαγνησία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου